Opening op vrijdag 2 oktober om 19 uur

EXPO. Studenten schilderkunst exposeren in het stadhuis

(Links) Genkenaar Philip Jurca (22) en (rechts) Pascal Janssen (22) uit Rekem, twee bachelor-studenten aan de PXL-Hogeschool in Hasselt openen op vrijdag 2 oktober hun expo 'Dust' in het stadhuis van Genk. (*) Foto: Belgin Özgünes

Genk - Genkenaar Philip Jurca (22) en Pascal Janssen (22) uit Rekem, twee bachelor-studenten aan de PXL-Hogeschool in Hasselt openen op vrijdag 2 oktober hun expo 'Dust' in het stadhuis van Genk. (*) De duo-expositie blijft daarna tot 12 oktober te bezoeken. De twee studenten volgen in de hogeschool de richting schilderkunst, respectievelijk het tweede en het derde jaar. Ze kenden elkaar al van vóór de studies, werden vrienden en kwamen elkaar weer tegen op PXL Voor het eerst slaan ze de handen in elkaar en zetten ze samen een project op poten, waarin hun werk zich vooral richt rond het menselijk figuur.

Tijd voor een nieuw project

Philip Jurca: "Na het overdonderend succes van de vorige expo 'Broodnodig' in Casino Modern met meer dan zeshonderd bezoekers. En een onverwachte verlenging in samenwerking met de Genkse schepen van cultuur (Anniek Nagels, CD&V) en de directie van de lokale kunstschool, is het tijd voor een nieuw project", geeft Philip Jurca de reden van het nieuwe initiatief aan.

Philip Jurca neemt dat ietsje meer verantwoordelijkheid en is daardoor de curator van zijn eigen expo. Philip Jurca: "Een curator is de man of de vrouw die instaat voor de organisatie, die voor extra bezoekers zorgt via e-mail bijvoorbeeld en zo contacten legt met mensen in de kunstwereld. Hij of zij bepaalt wie exposeert en welke werken er komen te hangen", legt Philip Jurca uit. "Maar nu exposeren we met twee, en dat is anders", zegt hij.

Met trots

"We stellen op 2 oktober met trots onze schilder- en digitale werken tentoon", zeggen de twee kunstenaars in spe. "Verschillende aspecten van de kunst komen dan ook aan bod: abstractie, woord en letter, figuratie en natuurlijk realisme. Alle aspecten die de toekomst van het postmodernisme mogelijk maken en zelfs kunnen veranderen."

Philip Jurca en Pascal Janssen: "Een vernieuwende kijk op zowel de maatschappij als het psyche van de mens zorgen voor een frisse aanpak in de kunst. Hiermee hopen we dan ook de toeschouwer te kunnen boeien", besluiten de bedrijvige en initiatiefnemende studenten.

(*) Openingsuren van de expo in het stadhuis: elke werkdag van 8.00 uur tot 20.30 uur, op zaterdag van 09.00 uur tot 20 uur en op zondag van 09.00 uur tot 13 uur.

Praktisch
Wanneer? Vrijdag 2 oktober om 19.00 uur opening van de vernissage
Waar? Stadhuis, Stadsplein 1, Genk
Prijs? Gratis

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio