Van 15 februari tot en met 15 maart

EXPO. Fotografe Stefanie Schaut in het stadhuis

De Genkse fotografe Stefanie Schaut (foto: links) exposeert van 15 februari tot en met 15 maart in de fotogalerij van het Genkse stadhuis. "Het viel mij op dat er tijdens de socioculturele activiteiten heel wat emoties op de gezichten voorkwamen", zegt de fotografe. Foto: Stad Genk

Genk - De Genkse fotografe Stefanie Schaut (1990) exposeert van 15 februari tot en met 15 maart in de fotogalerij van het Genkse stadhuis. De jonge fotografe kreeg de voorbije maanden de opdracht van het Genkse stadsbestuur om op zoek te gaan naar "verbondenheid". Specifieker: om op zoek te gaan naar verbondenheid tijdens socioculturele activiteiten. Om deze opdracht te vervullen bezocht ze diverse uitwisselingsactiviteiten tussen verschillende verenigingen.

Emoties, verbindingen en passie

Stefanie Schaut: "Het viel mij op dat er tijdens de socioculturele activiteiten heel wat emoties op de gezichten voorkwamen", zegt ze. "Vandaar dat ik ervoor koos om, in een aantal close-ups van gezichten van deelnemers, verwondering, oprechte blijdschap en plezier vast te leggen", vertelt de fotografe.

Anniek Nagels (CD&V), schepen van cultuur, is blij met het resultaat van deze opdracht en de kleine tentoonstelling: "Het geeft aan dat de activiteiten die de Genkse vrijwilligers samen met de cultuurraad organiseren absoluut hun doel bereiken", stelt schepen Nagels. "Verbindingen leggen tussen mensen en passie delen, daar gaat het vaak om."

Anniek Nagels: "Anderzijds vinden we het als stadsbestuur belangrijk om talentvolle, jonge kunstenaars uit de stad opdrachten te geven. En op die manier een portfolio samen te stellen die hen kan verder helpen in hun latere, professionele loopbaan", besluit de schepen.

Het werk van Stefanie Schaut is een maand lang gratis te bezoeken in de fotogalerij, op de eerste verdieping, van het stadhuis. 

Externe links
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio