Na Maasmechelen volgen Genk, Maaseik, Lanaken en Bilzen

HEMA-keten bouwt filialen om naar nieuw internationaal concept

In de loop van de komende weken krijgen andere HEMA-filialen in de regio - zoals Genk (foto) , Maaseik, Lanaken en Bilzen - een make over. Foto: Google Maps

Genk / Maaseik / Lanaken / Bilzen / Maasmechelen - De Nederlandse warenhuisketen HEMA bouwt al haar winkels om naar het voorbeeld van haar internationale winkels in Barcelona, Parijs en Londen. Het nieuwe winkelconcept slaat aan en rolt nu ook uit in Nederland, België en Luxemburg. De keten vormde alvast haar winkel in de Koninginnelaan in Maasmechelen om naar het nieuwe winkelconcept, en vierde dit vorige week met een feestelijke opening. In de loop van de komende weken krijgen andere HEMA-filialen in de regio - zoals Genk, Maaseik, Lanaken en Bilzen - een make over.

Dat het concept al jaren aanslaat blijkt volgens de keten uit de vele positieve reacties van buitenlandse en Nederlandse klanten die tijdens hun vakantie in Frankrijk, Spanje of het Verenigd Koninkrijk een HEMA-winkel binnenstapten. 

De verbouwing van de winkels zorgt ervoor dat klanten op eenvoudige wijze artikelen vinden en ze met elkaar kunnen combineren. "Zo staan alle dames- en herenmode, producten voor de badkamer, keuken, baby en woonkamer bij elkaar. De indeling in werelden maakt in één keer duidelijk waar klanten moeten zijn", volgens HEMA.

Uitgebreid getest

Carla Velghe, directeur HEMA België en Luxemburg: “In de afgelopen maanden is het internationale winkelconcept uitgebreid getest onder klanten in Nederland en België. HEMA ontving tijdens de testperiode veel positieve reacties van zowel klanten als haar medewerkers", zegt ze.  

"Het uitrollen van het nieuwe winkelconcept is een belangrijk onderdeel van de groeistrategie van HEMA, die bestaat uit het verbeteren van de prestaties in Nederland, België en Luxemburg, internationale uitbreiding en groei van e-commerce”, wijst de directeur naar de toekomst.

Naar verwachting zijn alle kleine winkels van HEMA in 2018 omgebouwd naar het nieuwe concept. De keten telt bijna zevenhonderd winkels in zeven landen, een 17.000-tal medewerkers, en biedt ongeveer 32.000 producten en diensten aan.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio