Met zanger-schrijver Rick De Leeuw en stadsarchivaris Rombout Nijssen

Avond rond Phil Bosmans in Boekhandel Malpertuis

Phil Bosmans, pater bij de katholieke congregatie Montfortanen, kreeg wereldwijde erkening door zijn boeken en spreuken, waaronder een van z'n bekendste: "Menslief, ik hou van je." Foto: VUM

Genk - Boekhandel Malpertuis organiseert op 29 november een avond rond Phil Bosmans (1922-2012), de schrijver en stichter van de vzw Bond zonder Naam (BZN). Zanger-schrijver Rick De Leeuw en stadsarchivaris Rombout Nijssen schreven op initiatief van de vzw het boek: "Verbeter de wereld. De relevantie van Phil Bosmans vandaag." Bosmans, pater bij de katholieke congregatie Montfortanen, kreeg wereldwijde erkening door zijn boeken en spreuken, waaronder een van z'n bekendste: "Menslief, ik hou van je" (1972, Lannoo). De avond verloopt in aanwezigheid van de beide auteurs.

Het boek van Rick De Leeuw en Rombout Nijssen kreeg vorm na een zoektocht naar het gedachtengoed en, zoals de subtitel verraadt: de relevantie van het werk en het leven van Phil Bosmans, geënt op de wereld van vandaag. 

Rick De Leeuw, geïnspireerd door Bosmans leven en werk (video), haalde ideeën en verhalen bij verschillende mensen zoals: Dirk De Wachter, Rik Torfs, Jef Colruyt, Koen Vanmechelen, pater Jef Van Kerckhove, Mustafa Kör en Walter Van Steenbrugge. Rombout Nijssen, de andere helft van het schrijversduo, plaatste alles in een breder perspectief.

"Over Phil Bosmans, zijn leven en zijn werk is al veel gezegd en geschreven. Hij drukte een sterke stempel op zijn tijd. Maar hij is geen stoffige figuur uit een vergeten verleden. Ook vandaag nog heeft hij ons veel te vertellen", zegt Rick De Leeuw. (Bron: BZN)

Wanneer? Woensdag 29 november om 20.00 uur
Waar? Boekhandel Malpertuis, Molenstraat 24, Genk
Prijs? 5 euro, met glaasje achteraf. Even aanmelden per telefoon 089/30 61 67 of e-mail

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio