Jubileumeditie: "Dynamisch naar morgen – actief ouder worden"

Tiende en jongste fotoproject voor medioren en senioren telt 47 deelnemers

Genk - De stedelijke seniorenraad organiseerde in 2017, in samenwerking met de Dienst Sociaal Welzijn, voor de tiende maal een fotoproject voor medioren (45 tot 55-plussers) en senioren (60-plussers). Een fotoproject voor amateurfotografen, voor wie fotograferen een hobby is. De jubileumeditie kreeg als thema: "Dynamisch naar morgen – actief ouder worden." Bart Bosmans (Dienst Sociaal Welzijn): "Maar liefst 47 medioren en senioren namen dit jaar deel aan het project", zegt hij.

Bart Bosmans: "Voor 2017 was het de bedoeling om in beeld te brengen hoe medioren en senioren op een actieve wijze door het leven gaan", zegt Bart Bosmans. "De voorwaarde is steeds - zoals bij elk fotoproject - dat er minstens één medior of senior op de foto staat."

Een selectie van de foto's van deze jubileumeditie kreeg tijdens de officiële voorstelling op 10 oktober - in de vorm van een tentoonstelling - een plaats in de stedelijke bibliotheek. Net zoals tien foto's, in vergroot formaat, tijdelijk onderdak kregen op het balieplein van het stadhuis.

Verschillende dienstencentra

Bart Bosmans: "De foto’s zijn nu verhuisd naar het woonzorgcentrum Toermalien. Later gaan ze weer naar de verschillende dienstencentra", legt hij uit.

Nieuwsblad Regio Genk zette gedurende tien jaar alle foto's van alle fotoprojecten online. De 47 deelnemers van het nieuwe fotoproject stuurden in het totaal 51 foto's binnen. Al deze foto's krijgen ook nu weer een plaats op deze nieuwssite, in alfabetische volgorde, volgens de voornaam. Senior Albert Kellens bijt de spits af met twee foto's.

De tien fotoprojecten opgelijst 
- Senioren fotograferen senioren (2008). 
- Klik de glimlach (2009).
- Klassekiekjes van kinderen (2010).
- Vrijwillig engagement voor de lens (2011).
- Gezellig veelzijdig (2012).
- Familiegeluk (2013).
- Talentvol Genk (2014).
- Genk, mijn stad (2015).
- Samen tafelen (2016).
- Dynamisch naar morgen – actief ouder worden (2017).

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio