INGESTUURD. Samana Genk Centrum viert Driekoningen (met drie koningen)

Foto: Peter Sterkmans

Genk - Samana Genk Centrum (Samana: voorheen Ziekenzorg) organiseerde op driekoningendag haar jaarlijkse driekoningenfeest. De lokale mantelzorgvereniging verwelkomde de deelnemers in ontmoetingscentrum De Crypte. Met een eucharistieviering in de kapel, en een mooie kerststal en orgelmuziek, was de sfeer gezet. In de ontmoetingszaal kregen de aanwezigen, na een kleine receptie, een feestmaal aangeboden. En geheel onverwacht kregen de aanwezigen bezoek van Caspar, Melchior en Balthasar, de drie wijzen uit het Oosten. Peter Sterkmans stuurde namens Samana Genk Centrum een verslag en foto's binnen van het driekoningenfeest. Bewerkt: Belgin Özgünes.

Samana Genk Centrum viert Driekoningen (verslag)
In de nasleep van Kerstmis 2017 vierde Samana Genk Centrum het driekoningenfeest op zaterdag 6 januari, dat doorging in De Crypte onder de Sint-Martinuskerk van Genk Centrum.

Het driekoningenfeest werd ingezet met een eucharistieviering in de kapel van De Crypte, die voor deze kerstperiode voorzien werd  van een prachtig opgezette kerststal. De viering werd voorgegaan door pastoor Zbigniew, tezamen met diaken Herman en pater Guy, waarbij het orgelspel verzorgd werd door koster Marcel. tevens de bedenker en ontwerper van deze toch wel bijzondere kerststal.

Na de viering werd het tijd voor een natje en een droogje, en genoten we van een glaasje wijn met enkele toastjes, om zo ook het nieuwe jaar feestelijk in te zetten.

Onverwacht bezoek

De ontmoetingszaal in De Crypte was ook nu weer voor deze gelegenheid - ter ere van het driekoningenfeest - mooi aangekleed door onze voorzitster Lèneke. Waarbij we aan tafel werden uitgenodigd voor een feestelijke maaltijd. Het feestmaal werd geopend met een heerlijke kippenroomsoep, gevolgd door een koninginnenhapje met groentegarnituur en sandwiches.

Tijdens de maaltijd kregen we bovendien onverwacht bezoek van de drie koningen uit het verre Oosten, die even een tussenstop kwamen maken in De Crypte om hulde te brengen aan de aanwezige deelnemers, dit met de nodige luister en vertier. De ontmoeting met dit ensemble uit het verre Oosten was dan ook prachtig om naar te kijken en te luisteren.

De boon in het gebak

Het feestmaal werd vervolgens verder afgewerkt met een puddingdessert, gevolgd door koffie met (hoe kan het ook anders): driekoningengebak. Zoals de traditie het voorschrijft mocht de gelukkige - die de boon in het gebak vond - de kroon op het hoofd plaatsen. Vervolgens een driekoningenlied aanheffen, en een kleine attentie (in de vorm van een doos pralines) in ontvangst nemen.

Het was feestelijk en gezellig, en we hebben nog eens goed kunnen bijpraten en lachen. En heel misschien hebben we op dit driekoningenfeest ook heel even onze kleine en grote zorgen een beetje opzij kunnen zetten. Het geschenkje dat we op het einde van deze feestelijke namiddag in ontvangst mochten nemen van onze voorzitster Lèneke, was dan ook een mooi en attentvol gebaar. We kijken al uit naar onze volgende ontmoeting.

Namens voorzitster Lèneke en de kernleden en vrijwilligers van Samana Genk Centrum, danken wij alle deelnemers voor hun warme aanwezigheid op dit eerste samenzijn in het nieuwe jaar. Ingestuurd: Peter Sterkmans (10/01/2018).

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio