Met wandeling "van de kolenwasvijvers naar de terril"

Limburgs Landschap organiseert mijnwandeling in Zwartberg

Claudio Cavaliere, natuurgids en oud-mijnwerker, brengt de wandelaars naar plekken en plaatsen die er destijds - door toedoen van de mijnindustrie - hun ontstaan kende. (Foto: de mijnterril van Waterschei, gezien vanaf het grondgebied van Zwartberg). Foto: Belgin Özgünes

Genk - Natuurvereniging Limburgs Landschap organiseert op zondag 4 februari een geleide mijnwandeling in Zwartberg met als thema: "Van de kolenwasvijvers naar de terril." Claudio Cavaliere, natuurgids en oud-mijnwerker, brengt de wandelaars naar plekken en plaatsen die er destijds - door toedoen van de mijnindustrie - hun ontstaan kende.

De gids toont tijdens de wandeling, aan de hand van overblijfsels in het landschap en oude foto's, hoe het gebied en de huidige woonwijken er in die tijd uitzagen. De wandeling kent een afstand van ongeveer zes kilometer.

Interessant om weten: de vijvers van Hengelhoef en de mijnterril van Zwartberg zijn - respectievelijk sinds 2002 en 2016 - in het beheer van Limburgs Landschap vzw. De natuurvereniging beheert meer dan veertig natuurgebieden, goed voor 2.300 hectare, verspreid over heel Limburg.

Praktisch
Wanneer? Zondag 4 februari om 14.00 uur
Waar? Vertrek: Sint-Lambertuskerk, Kerkplein 2, Zwartberg, Genk
Prijs? 2 euro, leden gratis

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio