"Nadruk leggen op de tijd van vrouwen die sterk onder druk staat"

CD&V Genk en Vrouw & Maatschappij Genk vragen prioriTIJD voor vrouwen

Op vraag van de werkgroep Vrouw & Maatschappij Genk voerde CD&V Genk zaterdag een gezamenlijke actie op de versmarkt in de Vennestraat in Winterslag. Dit naar aanleiding van de jaarlijkse "Zij Blij-dag" van de vrouwenbeweging van de christen-democratische partij. Foto: CD&V Genk

Genk - Op vraag van de werkgroep Vrouw & Maatschappij Genk voerde CD&V Genk zaterdag een gezamenlijke actie op de versmarkt in de Vennestraat in Winterslag. Dit naar aanleiding van de jaarlijkse "Zij Blij-dag" van de vrouwenbeweging van de christen-democratische partij. Met het thema van 2018: "Maak van haar vrije tijd een lokale prioriTIJD", wijst V&M op de moeilijke en vaak problematische combinatie van zorg, arbeid en gezin voor vele gezinnen, veelal tweeverdienersgezinnen. Zaterdag verwenden CD&V Genk en V&M de marktgangers met badparels en ontbijtkoeken, en werden de vrouwelijke voorbijgangers aangespoord om "tot rust" te komen.

CD&V Genk: "Met de slogan 'Maak van haar vrije tijd een lokale prioriTIJD' willen we de nadruk leggen, en de aandacht vestigen, op 'de tijd' van vrouwen die sterk onder druk staat. Gaan werken, huishoudelijke taken verrichten en zorgen voor de kinderen, zijn allemaal taken die veel tijd vragen", volgens CD&V Genk.

CD&V Genk: "Genk probeert op meerdere vlakken ondersteuning te bieden", zegt de partij. "Denken we maar aan de verschillende 'Huizen van het kind' in Genk als aanspreekpunt voor gezinsondersteunend beleid", geeft de partij als voorbeeld aan.

Gezinsondersteunende maatregelen

"Maar ook in de toekomst gaan wij het engagement aan om de nodige aandacht te schenken aan gezinsondersteunende maatregelen", kijkt de partij vooruit. "En een gezondheidsbeleid dat zich ook richt op vrouwen en hun vrijetijdsnoden, waarop deze actie de klemtoon heeft gelegd", besluit CD&V Genk met de inzet van de actie.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio