Vrijdag 22 juni live op Genk on stage

Genkse rockband Dumont met eerste album bij Antwerps platenlabel

V.l.n.r.: Albert Claesen (bas), Pino Guarraci (toetsen op de cd), Elliott Murphy (Amerikaanse rocklegende), Johan Dengis (zang, gitaar en songschrijver van de band), Michel Wouters: (Drum), Eric Davids: (studiotechnieker) en Zjef Cludts (gitarist en producer van de cd). Foto: Dumont

Genk - De Genkse rockband Dumont is klaar om te schitteren op Genk on stage (22,23 en 24 juni). Deze vierkoppige formatie, samengesteld sinds eind 2017 en bezet door Albert Claesen (bas), Johan Dengis (zang en gitaar), Michel Wouters (drum) en Zjef Cludts (gitarist/producer) zette in april haar eerste album Stay a While, een 4 track EP-CD, op de wereld. Dit met inbreng van gastmuzikanten zoals Pino Guaracci, de eigenaar van Studio Cresendo, de plaats waar de basisopname van het album gebeurde. Maar ook de legendarische singer-songwriter Elliott Murphy heeft zijn hand in het album dat getint is door Americana (*). Het Antwerpse platenlabel Starman Records neemt de cd nu onder haar vleugels.

Dat een deel van de groepsnaam Dumont in de marge doet denken aan Genk, Limburg en steenkoolmijnen is overduidelijk. Dumont verwijst naar de vroegere steenkoolmijn André Dumont in Waterschei en verraadt in se de Genkse wortels van de rockband. Albert Claesen (bandlid): "Hopelijk zal Dumont vanaf vandaag niet enkel meer aan Limburgse steenkool doen denken, maar ook aan de Genkse band genaamd Dumont" (lacht). "Eind deze week komt onze cd uit op het Starman Record Label, en wij hebben ondersteuning gehad van wat straffe muzikanten", verklapt Albert Claesen. 

Dat de muzikanten van Dumont niet holderdebolder te werk zijn gegaan bij de release van hun album is een feit. Albert Claesen legt uit waarom: "Wat betreft de geluidsopnames van onze "eersteling" kan je duidelijk horen welke grote aandacht, en tijd, we met de band gestoken hebben om aan de details van onze muziek te werken", zegt hij.

Geluidswizard

Albert Claesen: "De band besloot om de basisopname van dit album te doen in Studio Crescendo in Genk, dit omwille van de degelijke opnameapparatuur en de geweldige akoestiek", vertelt Claesen. Voor de mixing, de productie en de mastering van het album gingen we te rade bij geluidswizard Zjef Cludst, die afstudeerde aan de rockschool van Hogeschool PXL. En die Dumont van een krachtig en een eigentijds vol geluid wist te voorzien. En ja, het is het soort typische cd's dat zijn echte geheimen pas weergeeft na een tweede of derde luisterbeurt", zegt Albert Claesen overtuigend.

"De vier nummers op het album variëren van sfeervolle midtempo songs, tot een ballad en een stevig rocknummer, met invloeden van Bob Seger, Tom Petty en Ryan Adams", legt Albert Claesen het karakter van het album bloot. "Hiermee willen we met de band duidelijk een staalkaart weergeven waar onze muziek voor staat", besluit de basgitarist van de Genkse rockband.

4 track EP/cd van het album: Stay a While
1. 100 Years 3:51 (met Pino Guaracci).
2. Big Bear Street 3:07 (met Elliott Murphy).
3. Stay a While 3:55 (met Davy Janssen).
4. Start Living Now 2:49

Dumont staat op vrijdag 22 juni op het podium op het driedaagse muziekfestival Genk on stage. De band treedt op van 19.45 uur tot 20.35 uur op de Fruit Stage op de Fruitmarkt. De band is ready to shine.

(*) Americana: mix van verschillende muziekstijlen, gëinspireerd door country, folk, blues, bluegrass, rockabilly en rock.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio