Uminski: "vergoeding ongewijzigd ondanks groter controlegebied"

PROgenk hekelt lage concessievergoeding van parkeerbedrijf OPC

De parkeermodaliteiten in de stationsomgeving wijzigen vanaf 1 januari 2010 Foto: Foto: Belgin Özgünes

Genk - De agendapunten van de gemeenteraadszitting van woensdag 16 december stonden grotendeels in het teken van de begroting van het komende werkjaar. Het document Beleidsnota 2010 fungeerde hiervoor als leidraad. Gemeenteraadslid Patrick Uminski (PROgenk) intervenieerde op agendapunt 36 waarin gesteld dat de parkeermodaliteiten in de stationsomgeving vanaf 1 januari 2010 wijzigen (treinreizigers kunnen in de nieuwe parkeerzone gratis parkeren mits voorlegging van een door de NMBS gevalideerd ticket).

700.000 euro

Uminski verwijst hiervoor naar de nota (p.304) waarin de concessievergoeding van 700.000 euro van het parkeerbedrijf OPC (Optimal Parking Control bvba) is opgenomen.

PROgenk en raadslid Patrick Uminski zijn niet te spreken over de onveranderde concessievergoeding van 700.000 euro door het parkeerbedrijf OPC en wijzen het schepencollege met de vinger. 

Groter gebied

Uminski: "PROgenk is positief over het feit dat er een bijkomende parkeerzone gecreëerd wordt aan het station. Maar als partij begrijpen we niet dat de concessievergoeding, net als vorig jaar, gehandhaafd blijft op 700.000 euro. Zeker niet daar het parkeerbedrijf over een groter te controleren gebied beschikt, wat ongetwijfeld een positieve invloed heeft op de omzetcijfers van OPC. Maar de Genkenaar heeft hier niets aan, daar de concessievergoeding van 700.000 euro immers ongewijzigd blijft", verduidelijkt het PROgenk-raadslid.

Lagere parkeertarieven

Uminski vervolgt: "PROgenk had liever gezien dat het schepencollege beter had onderhandeld in het belang van de Genkenaren. Zo had het college een hogere concessievergoeding moeten bedingen van OPC, wat zorgt voor extra middelen, middelen die meer dan welkom zijn", licht Uminski toe.  

"Maar verder had het schepencollege de parkeertarieven kunnen doen dalen daar concessionaris OPC over een groter te controleren gebied beschikt. De parkeertarieven zijn en blijven immers te duur", concludeert Patrick Uminski.

Klik hier voor de agendapunten van de gemeenteraad van 16 december jongstleden. Klik hier voor een gerelateerd artikel.  

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio