Scuderia Ferrari Club Genk: 'Don Angelo, zijn laatste vlucht'

Priester-'duiveluitdrijver' Don Angelo overleden

Priester Don Angelo op het circuit van Zolder op 8 mei 2007 tijdens een herdenkingsmoment voor Gilles Villeneuve. De Canadese formule 1-coureur stierf op 8 mei 1982 op dit circuit. Foto: Scuderia Ferrari Club Genk vzw

Genk - De Genks-Italiaanse priester Don Angelo overleed donderdagavond op 60-jarige leeftijd aan een slepende ziekte. Dit meldt Concentrakrant Het Belang van Limburg op haar website. De priester haalde in oktober 2009 de nationale- en internationale pers na een ludieke, maar veelbesproken actie in de Genkse Cristal Arena.

De priester, fan van KRC Genk en tevens voorzitter van vierdeprovincialer CSI Genk, tolereerde de minder goede seizoensstart van blauw-wit niet. Don Angelo, Gianangelo Gualdi, zegende het veld en 'verdreef' zo de duivel uit het Genkse voetbalstadion.

Genk, 16-07-2010.

Don Angelo, zijn laatste vlucht...

Don Angelo, il suo ultimo volo...

Beste lid,

Caro socio,

Met droefheid berichten wij U dat na een slepende ziekte Don Angelo, priester van de Italiaanse gemeenschap in Limburg, gisterenavond van ons is heengegaan. Wij kennen Don Angelo voornamelijk als een trouwe fan van Ferrari en in het bijzonder van de piloot Gilles Villeneuve. Misschien weten weinige onder U dat Don Angelo één van de weinige ooggetuigen was van de laatste vlucht van de kleine Canadees op de piste van Zolder.

Con tristezza vi comunichiamo che ieri sera è deceduto Don Angelo, prete della Missione
Italiana nel Limburgo. Conosciamo Don Angelo come appassionato della Ferrari e in particolare di Gilles Villeneuve. Pochi sanno che Don Angelo era uno dei pochi testimoni oculari dell’ultimo volo del piccolo Canadese.

Het Bestuur.

Il Comitato.

Scuderia Ferrari Club Genk vzw
c/o Café AFI
Vennestraat 98
B - 3600 Genk, e-mail: scuderiaferrariclubgenk@hotmail.com  

Klik hierhier en hier voor een gerelateerd artikel.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio