Céderic: 'Mijn vader was bijna aan het bleiten'

Tennis: Céderic en Arne Belgisch Kampioen Interclub (deel 2)

Céderic Kochen (rechts) en Arne Pollenus Belgisch Kampioen Interclub. Foto: Foto: Belgin Özgünes

Genk - Céderic Kochen (15) en Arne Pollenus (15), aangesloten bij K.T.C. Rapid Waterschei, wonnen op 26 augustus in Beveren de titel voor het Belgisch Kampioenschap Interclub Jongens 16. Samen, want ze vormen sinds drie jaar een team en spelen in J16 A 4de afd. In de finale verschalkten ze hun tegenstanders T.C. Velina uit het Oost-Vlaamse Geraardsbergen.

Clubhuis versierd

Om de titel te veroveren speelden ze drie wedstrijden: twee individuele en een dubbelspel. Arne verloor z'n wedstrijd in drie sets: 6-4, 1-6 en 6-4. Céderic won met 6-3 en 6-2. Daarna wonnen ze samen het dubbelspel in twee sets: 6-4 en 6-3. De titel was binnen.

Twintig supporters, familie, vrienden en leden van tennisclub K.T.C. Rapid Waterschei trokken donderdagmorgen naar Beveren en volgden er de wedstrijd van de twee kampioenen. Dirk Pollenus, Arne's vader: "Een twintigtal thuisblijvers wachtten ons op toen we omstreeks 21 uur huiswaarts keerden. Een leuke verrassing, want ze versierden het clubhuis met ballonnen en affiches."

Arne en Céderic:"Door het slechte weer speelden we de wedstrijden indoor, op hardcourt. Bij normale weersomstandigheden spelen we op gravel." Céderic: "Vóór aanvang van de dubbel  dachten we niet aan winnen, want onze tegenstanders waren veel groter dan wij. De vreugde was achteraf des te groter."

Jeugdbeleid

Vader Dirk Pollenus (47): "Deze titel is toch wel speciaal. Arne en Céderic tennissen nog maar drie jaar en kijk eens naar het resultaat. Het jeugdbeleid van de club speelt ongetwijfeld een rol", zegt Dirk. "Het vele werk van Lus Remans, de verantwoordelijke voor de jeugd van K.T.C. Rapid Waterschei, werpt nu z'n vruchten af. Wat ook eens mag gezegd. En nog: dat Arne en Céderic deze Belgische titel winnen is een primeur. Want voor de eerste maal in het bestaan van de club weet een jeugdteam het Belgisch kampioenschap binnen te halen."

Vader Eddy Kochen (47): "De vriendschap tussen Céderic en Arne speelt ook een rol. Ze kennen elkaar al van toen ze zes jaar oud waren, want sinds die leeftijd zijn ze aangesloten bij voetbalclub Genk VV."

Dirk: "Dat klopt, want in die periode was ik hun trainer. Ik volg ze dus al lang. Arne: "En we zitten samen in de Chiro. Alleen onze schoolkeuze is anders. Ik loop school in het Lyceum en Céderic in het College."

Arne: "Naar welke tenniskampioenen we opkijken, vraag je? Geef mij maar Nadal. Dat is een krachtspeler. Daar hou ik van. Deze outfit is trouwens dezelfde als die van Nadal."
Céderic: "Ik heb het meer voor Federer. Hij is slimmer en hij moet het hebben van z'n techniek." 

Tennissen of voetballen

De vaders van Céderic en Arne zijn beiden enorm fier op hun zonen. Eddy: "Natuurlijk ben ik fier op m'n zoon. Je gaat er zo in op en leeft enorm mee. Céderic: "Mijn vader was bijna aan het bleiten en het scheelde niet veel of hij kreeg een hartaanval." Dirk: "Ik ben ook fier op Arne en natuurlijk ook op Céderic. Dat kan ook niet anders wanneer je hen al zo lang volgt."

Een keuze maken tussen tennisen of voetballen zien Céderic en Arne niet zitten. "Moeten we nu echt een keuze maken tussen tennisen of voetballen? Daar zijn we nu nog niet aan toe. En voorlopig staan we nog niet voor die keuze", besluiten de tenniskampioenen eensgezind.

Klik hier voor een gerelateerd artikel.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio