Mustafa Harraq is eerste nieuwe naam op de lijst

CD&V Genk: 'Een vierde van de kieslijst voor 14 oktober 2012 goedgekeurd'

CD&V Genk: 'Een vierde van de kieslijst voor 14 oktober 2012 goedgekeurd'

Foto: Foto: Belgin Özgünes

Genk - CD&V Genk heeft tijdens een open bestuursvergadering de eerste kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 goedgekeurd. Op de kandidatenlijst prijkt de naam van een nieuwkomer: Mustafa Harraq. "Een eerste nieuwe naam binnen CD&V Genk", luidt het. "Wij streven ernaar om minstens één derde aan nieuwe kandidaten op de lijst te brengen", zegt de partij.

Dries en Vandeurzen trekken en duwen

Versbakken CD&V-kandidaat Mustafa Harraq is sinds 2003 tewerkgesteld als bijblijfconsulent bij de christelijke vakvereniging ACV. Voorheen werkte Harraq vijftien jaar bij Ford Genk. Nóg in 2003 ontving Harraq uit handen van toenmalig minister van Werkgelegenheid Renaat Landuyt (SP.A) de titel van 'Bijblijver van het jaar'.

Zoals algemeen verwacht trekt burgemeester Wim Dries de kieslijst in 2012. Minister van Welzijn Jo Vandeurzen is, net zoals in 2006, lijstduwer.

Het lijstje met de reeds goedgekeurde namen voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar (in alfabetische volgorde):
Nele Beckers
Luc Dullers
Mustafa Harraq
Carlo Maurina
Anniek Nagels
Inge Paesen
Kathleen Parthoens
Jeannine Steyvers

Een vierde

25%, oftewel een vierde van de namen op de kieslijst zijn nu ingevuld. Bijkomende nieuwe namen worden later, in de aanloop naar de verkiezingen, door de partij bekendgemaakt. 

CD&V Genk maakt zich sterk dat er op de kieslijst een spreiding van kandidaten komt van alle leeftijden. "En kandidaten uit alle sociaal-economische geledingen, die diverse groepen aanspreken", zegt de partij. 

Externe links
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio