Met de slogan 'Welkom in (h)eerlijk Genk'

Genk plaatst fairtradeborden op invalswegen

De stad Genk heeft op haar invalswegen levensgrote fairtrade (eerlijke handel) borden geplaatst. Foto: Foto: Belgin Özgünes

Genk - De stad Genk heeft op haar invalswegen levensgrote fairtrade (eerlijke handel) borden geplaatst met de slogan: 'Welkom in (h)eerlijk Genk'. De borden moeten Genk als fairtradegemeente op de kaart zetten, én wijzen naar het 20-jarig bestaan van Oxfam Wereldwinkel Genk. De stad vierde het afgelopen jaar haar vijfde jaar als fairtradegemeente.

(H)eerlijk T-shirt

Als fairtradegemeente mag Genk terugblikken op een uiterst 'produktief' jaar. Zo organiseerde ze tal van activiteiten om fairtrade in Genk onder de aandacht te brengen. De Genkenaren maakten kennis met het concept faire trade, met onder andere een (h)eerlijk T-shirt voor pasgeboren baby's.

Ook tijdens de wekelijkse zondagmarkten verkocht het GE-team van de stad biodranken en coctails aan de Fairtrade-stand. En de Freinet basisschool Genk schakelde, net zoals vele anderen, definitief over naar produkten van rechtvaardige handel.

Momenteel onderzoekt de Dienst Sociaal Welzijn, onder bevoegdheid van schepen Geert Swartenbroekx (CD&V), hoe de stad in de toekomst textiel, bijvoorbeeld promotextiel (T-shirts) en werkkledij van rechtvaardige en biologische afkomst, kan afnemen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio