Burgemeester Wim Dries: 'Nog nooit zoveel bezoekers op 1 mei in Genk'

FOTO. Meer dan tweehonderdduizend bezoekers op 1 meifeesten

"De 1 meifeesten zijn een overdonderderd succes", zegt de Genkse burgemeester Wim Dries (CD&V). Hij is laaiend enthousiast over de opkomst van duizenden en duizenden bezoekers in zijn stad. "Nog nooit mochten we op 1 mei zoveel bezoekers in Genk ontvangen. De kermis (van enkele dagen), de jaarmarkt en de O-parade brachten volgens de tellingen van de politie 220.000 mensen op de been. Vorig jaar telden we 130.000 bezoekers op 1 mei, vandaag 150.000", weet de burgemeester.

De O-Parade

Burgemeester Dries: “Die hoge opkomst komt niet alleen door het goede weer, maar ook omdat 1 mei in Genk een vaste, wonderbaarlijke waarde is geworden.”

De O-Parade, de parade van de verwondering, is dé publiekstrekker van de 1 meifeesten. Met meer dan veertig nationale en internationale groepen, straattheateracts en mobiele creaties, hét paradepaardje. 

Jaarlijkse traditie

Erik Gerits (CD&V), schepen van Evenementen: “1 mei staat in Genk synoniem voor een gezellig dagje uit, vol verwondering en plezier voor het hele gezin. Het is een jaarlijkse traditie die niet alleen Genkenaren, maar ook bezoekers van ver over onze stadsgrenzen, naar Genk brengen.

"Het grote succes van de O-parade is een mooie beloning voor de betrokken stadsdiensten, die dankzij hun harde werk deze wonderbaarlijke dag mogelijk maken”, besluit schepen Gerits. 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio