Kunstbiënnale met parallelprogramma in Genk, Limburg en de Euregio

Genkenaren voor 3 euro naar Manifesta 9

Genkenaren voor 3 euro naar Manifesta 9

De Europese kunstbiënnale Manifesta 9, in het André Dumontmijngebouw in Waterschei, kende bij de opening op 2 juni een blitzstart. De tentoonstelling loopt nog tot en met 30 september 2012. Foto: Foto: Manifesta 9

Genk - De Europese kunstbiënnale Manifesta 9, in het André Dumontmijngebouw in Waterschei, kende bij de opening op 2 juni een blitzstart. Maarliefst 11.400 entreetickets raakten nog vóór de officiële opening aan de man. Dit door middel van groepsboekingen aan een zeer uiteenlopend publiek van scholen, universiteiten, kunst- en cultuurinstellingen en bedrijven. Ook de stad Genk doet haar inbreng: de normale inkomprijs voor bezoekers (vanaf 12 jaar) bedraagt 10 euro, maar de Genkenaren betalen slechts 3 euro. Schepen Anniek Nagels (CD&V): "Deze democratische prijs voor een toegangsticket maakten we mogelijk door bij te dragen aan de organisatie van deze tentoonstelling", licht de schepen toe.

Een drieluiktentoonstelling

Dat Manifesta 9 een succesvolle start nam is duidelijk. Meer dan drieduizend internationale journalisten en kunstprofessionals gaven aanwezig op de opening van de tentoonstelling 'The Deep of the Modern'.

Een drieluiktentoonstelling met het werk van een veertigtal internationale hedendaagse kunstenaars, een kunsthistorisch luik met een overzicht van kunstwerken van de 19de en de 20ste eeuw. En nog een derde luik dat zich focust op het erfgoed van de Limburgse mijnindustrie van weleer.

'Dat mag je niet missen'

Anniek Nagels: “In ruil voor onze bijdrage bieden we onze inwoners dit aan. We hopen dat Genkenaren ervan profiteren om een kijkje te gaan nemen, want Manifesta 9 is echt de moeite waard. Het is ook een unieke kans voor onze stad om zo’n belangrijk kunstgebeuren te ontvangen. Dat mag je niet missen", zegt schepen Nagels, bevoegd voor jeugd en studentenbeleid, cultuur, bibliotheek en academies.

Parallelprogramma

Naast de kunstbiënnale in het André Dumontmijngebouw in Waterschei loopt er ook het parallelprogramma Manifesta 9 Parallel Events. Gedurende de hele zomer zijn er ruim honderd projecten te bezoeken in Genk (C-Mine Winterslag), in Limburg en in de Euregio (België, Nederland en Duitsland).

Meer info voor de Genkenaren over Manifesta 9 (tot en met 30 september):
- is gratis voor kinderen onder de 12 jaar
- kost 3 euro voor Genkenaren vanaf 12 jaar
- kost 8 euro per persoon bij geleide groepsbezoeken, ook voor Genkenaren (bijdrage gids inbegrepen). Nog meer info is te vinden in de stadsmagazine 3600 (editie juni).

Open van dinsdag tot zondag: 10 uur - 19 uur. Vrijdag: 10 uur - 22 uur. Maandag gesloten.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio