Waakvlam en bloemen aan het Monument der Gesneuvelden

FOTO. Viering Nationale Feestdag in Genk

Het Eenheidsfront der Oudstrijders van de stad Genk en het Provinciaal RAF-Memorial Boxbergheide vierden zaterdag de Nationale Feestdag met een Te Deum in de Sint-Martinuskerk. In de kerk zorgde het Sint-Martinuskoor voor de muzikale omkadering en dirigent Armand Steyfkens trompeteerde er het Te Velde. Even later deed hij dit over aan het Monument der Gesneuvelden. Een sfeerbeeld.

Waakvlam en bloemen aan het Monument der Gesneuvelden

In aanwezigheid van burgemeester Wim Dries (CD&V) en schepen Geert Swartenbroekx (CD&V) wandelden de oudstrijders na de misviering in stoet naar het monument.

Albrecht Driessen (85), voorzitter van het Eenheidsfront der Oudstrijders Genk en burgemeester Dries ontstaken er de waakvlam. Waarna ze er, samen met schepen Swartenbroekx, bloemen neerlegden.

Eer betonen aan de gesneuvelden

Genkenaren en oud-militairen Germain Dieussaert (77) en Frans Chorkawa (77) betreuren de geringe opkomst vandaag van (oud)-militairen, oud-rijkswachters, politiemensen en jeugd. Germain Dieussaert: "Ik heb 35 jaar mijn brood verdiend als militair. Is het nu echt teveel gevraagd om hier jaarlijks twee uurtjes eer te betonen aan de gesneuvelden? Zonder hen haddden we dit hier allemaal niet." (Wijst naar de straat).    

Frans Chorkawa: "Ja, schandalig is het. Waar zijn de jongeren, waar is de muziekkapel?", vraagt Frans luidop en schaart zich achter Germains bekommernis.  

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio