Bib drie dagen dicht voor opnames 'Danni Lowinski'

Bibliotheek Genk fungeert tijdelijk als rechtbank

Bibliotheek Genk fungeert tijdelijk als rechtbank

De bibliotheek van Genk sluit drie dagen de deuren voor de opnames van deel twee van 'Danni Lowinski'. Foto: Foto: Belgin Özgünes

Genk - De bibliotheek van Genk sluit drie dagen de deuren voor de opnames van deel twee van 'Danni Lowinski'. Op donderdag 9, vrijdag 10 en maandag 13 augustus fungeert de stadsbibliotheek tijdelijk als rechtbank. De opnames voor het tweede seizoen zijn volop bezig, met heel wat scenes op Genks grondgebied. Deze week staan de filmcamera's opnieuw in de bibliotheek. De uitzending van de nieuwe serie is voorzien voor het voorjaar van 2013.

Geen boetes     

Bibliotheekgangers ondervinden nauwelijks hinder van de sluiting van de bibliotheek.  Schepen Anniek Nagels (CD&V): "Om degenen die iets hebben uitgeleend zo weinig mogelijk te hinderen, werden alle materialen die de voorbije weken werden uitgeleend, automatisch verlengd tot 20 augustus."

"Een boete oplopen door de opnames is dus niet mogelijk”, zegt schepen Naegels, bevoegd voor Jeugd en studentenbeleid, Cultuur, Bibliotheek en Academies.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio