GCOS: 't Zou leuk zijn wanneer we in Genk duizend mensen vinden die meedoen'

Genk zingt mee voor het klimaat op 23 september

Genk is één van de 145 deelnemende steden en gemeenten die, tijdens het weekend van 22 en 23 september, haar bezorgdheid over de klimaatsverandering wenst te laten weerklinken. Foto: Foto: Belgin Özgünes

Genk - Het Natuurcentrum Heempark geeft op zondag 23 september om 15 uur plaats en ruimte voor 'Sing for the climate'. Een initiatief van filmregisseur Nic Balthazar (ook gekend van klimaatacties zoals 'The Big Ask' en de 'Big Ask Again'), 11.11.11 en de Klimaatcoalitie. De stad Genk doet mee. En is één van de 145 deelnemende steden en gemeenten die, tijdens het weekend van 22 en 23 september, haar bezorgdheid over de klimaatsverandering wenst te laten weerklinken. Het Genks Comité Ontwikkelingssamenwerking (GCOS) is dan ook op zoek naar duizend mensen die zich inschrijven voor 23 september.

Een stem aan het klimaat

Met het lied 'Do it Now' (zie video), op de tonen van het partizanenlied Bella Ciao, geven duizenden mensen op hetzelfde moment, een stem aan het klimaat. De tekst werd reeds enkele maanden eerder, in juni, ingezongen door meer dan vijftig artiesten, waaronder Rocco Granata, Koen Crucke, Milow, Lady Linn, Sioen, Veerle Baetens, Luc De Vos en Frank Vander Linden.

Het Genkse klimaatlied wordt op 23 september vereeuwigd in een videoclip, dit in aanwezigheid van bekende Genkenaren Andrea Croonenberghs, Indra Dewitte en nog anderen. En later, samen met de videoclips van de andere deelnemende gemeenten en steden (in Vlaanderen en België), gemonteerd in een film. Een film van Nic Balthazar, die op de volgende klimaattop in Doha (van 26 november tot 7 december 2012), zijn weg naar de wereldleiders vindt.

Inschrijven via website 'Sing for the climate'

Riet Vanderleyden (Voorzitter GCOS): "t Zou leuk zijn wanneer we in Genk, in het Heempark (Hoogzij 7), minimaal duizend mensen vinden die hieraan wensen mee te doen. Om zich te registreren als zanger: ga naar de website 'Sing for the climate', zoek de gemeente Genk en schrijf je in. Je kan ook een berichtje posten", legt Riet Vanderleyden uit. 

'Genk zingt mee' is een organisatie van het Genks Comité Ontwikkelingssamenwerking (GCOS) in samenwerking met de Stad Genk, Dienst Sociaal Welzijn, Dienst Cultuur en Dienst Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling. 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio