Stadspartij van SP.A, Groen en onafhankelijken

FOTO. Alle kandidaten van PROgenk

Joke Quintens (39) trekt de stadslijst PRO-genk op 14 oktober 2012. Foto: PROgenk

Genk - De kieslijst van PROgenk, de stadspartij van SP.A, Groen en onafhankelijken, is volledig. De lijsttrekker is Joke Quintens, ook ondervoorzitter van SP.A-nationaal. Angelo Bruno, fractieleider van PROgenk in de gemeenteraad, duwt de lijst. Op plaats 2 staat Gianni Cacciatore, gewestelijk secretaris van De Voorzorg. Daarna volgen Havva Duman (3), Kristien Kempeneers (Groen), Houcine Talmssou (5) en Lucien Maes (6).

De kaart van de jongeren

PROgenk trekt de kaart van de jongeren: vanaf de plaatsen 7 tot en met 15, en plaats 29, staan er tien kandidaten tussen de 19 en 29 jaar. Een jongerenblok  getrokken door Silvie Gillisen (plaats 7). Joke Quintens: "Deze jongeren trekken met een “jongerenpact” naar de kiezers, om zo aan een toekomst voor de Genkse jongeren te werken", zegt de lijstrekker van PROgenk. 

Groen, vrouwen en onafhankelijken

Joke Quintens: "De eerste vier plaatsen van de tweede kolom zijn voorbehouden voor de kandidaten van Groen met o.a. Hassan Amaghlou (plaats 16), voorzitter van de Limburgse Integratieraad. Daarna volgen de drie vakbondsafgevaardigden van het ABVV."

Joke Quintens: "Vanaf de plaatsen 20 tot en met 26 vind je een sterke groep vrouwen met o.a. Phaedra Rousselle (plaats 20), die in blok de vrouwen in Genk willen vertegenwoordigen."

"De eerste vier plaatsen van de derde kolom zijn voorbehouden aan de onafhankelijke kandidaten op de PROgenk lijst, onder aanvoering van gemeenteraadslid Ilse Nijs (plaats 27). Daarna volgen onze ervaren gemeenteraadsleden", geeft Quintens aan.

'Perfecte weerspiegeling'

"Zoals steeds is de lijst van PROgenk een perfecte weerspiegeling van de Genkse bevolking. Alle origines, leeftijden, wijken en beroepen zijn goed vertegenwoordigd", besluit Joke Quintens.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio