Bart Schepers: "Geld inzamelen voor Centrum Bethanië"

Voor het goede doel: met go-cart de Mont-Ventoux oprijden

Tien vrienden (acht mannen en twee vrouwen), waarvan negen uit Genk, gaan de uitdaging aan: ze proberen in september met een go-cart de Mont-Ventoux op te rijden. Foto: Foto: Bart Schepers

Genk - Tien vrienden (acht mannen en twee vrouwen), waarvan negen uit Genk, gaan de uitdaging aan: ze proberen in september met een cuissetax, een go-cart zoals op de dijk aan zee te zien is, de 1912 meter hoge bergtop Mont-Ventoux op te rijden. Bart Schepers, één van de initiatiefnemers. "Enerzijds is het een serieuze uitdaging, maar anderzijds doen we het voor een goed doel: we steunen een project en proberen geld in te zamelen voor het begeleidingscentrum Centrum Bethanië in Genk en Hasselt. Voor 26 euro kan je gokken of we de top halen of niet", zegt Bart Schepers.

Steunen voor 26 euro

"Thuisverpleger Paul Schepers is de mede-initiatiefnemer. En neen, voor je het vraagt: hij is geen familie van mij." (lacht). Verschillende deelnemers hebben op de één of andere manier een link met het begeleidingscentrum. Onder de tien deelnemers bevindt zich ook Jaak Nijs (foto1, linksachter), directeur van Centrum Bethanië (*).

Bart Schepers: "Iedereen die het initiatief steunt, en gelooft dat we de top van de Mont-Ventoux met de go-cart kunnen bedwingen, stuurt een e-mail naar polarice@telenet.be. Na 21 september, de vertrekdag, krijgt iedereen antwoord of we het gehaald hebben of niet. Met het bankrekeningnummer waarop ze 26 euro kunnen storten. Als we het halen, schenken we de cuissetax ter waarde van meer dan drieduizend euro aan Centrum Bethanië.", besluit Bart Schepers. 

Genk TV maakte een videofilmpje van de voorbereiding met een aantal deelnemers. (Bart Schepers zit naast Paul Schepers in het videofilmpje).

(*) Bethanië is een begeleidingscentrum voor kinderen met uiteenlopende moeilijkheden.

Externe links
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio