'Onze club onderscheidt zich door het kleinschalige en sociale'

De Wandelaar: de nieuwe wandelclub in Genk

Een interview met Marc Thijs (49), de bezieler achter de nieuwe Genkse wandelclub De Wandelaar. Hij vertelt waarin zijn vereniging verschilt van de andere wandelverenigingen in Groot-Genk. Foto: Foto: Marc Thijs

Genk - Genk heeft er sinds kort een gloednieuwe wandelclub bij: De Wandelaar. De wandelclub is opgenomen op de lange lijst van wandelverenigingen van de Vlaamse Wandel- en Omnisportfederatie (VWO). Marc Thijs (49), de bezieler achter deze nieuwe Genkse wandelclub, vertelt waarin zijn vereniging verschilt van de andere wandelverenigingen in Groot-Genk: "Onze wandelclub onderscheidt zich door het kleinschalige en sociale", zegt hij. Een interview met Marc Thijs.

- Waarom eigenlijk nog een nieuwe wandelclub oprichten? Er zijn er toch al diverse in Groot-Genk? Marc Thijs: "Er zijn inderdaad reeds een aantal wandelclubs actief in Genk en omstreken. Maar onze club onderscheidt zich door het kleinschalige en sociale. Tevens zijn we niet vastgepind aan onze stad om een wandeltocht te organiseren wat ons meer vrijheid en diversiteit biedt. Men wil gewoon wandelen en puur genieten van de natuur en daar biedt De Wandelaar dé oplossing", vertelt Marc Thijs. 

- Hoe verschilt dan de wandelclub De Wandelaar van de anderen? Marc Thijs: "Gezien wij bij het VWO aangesloten zijn, zijn we ook erkend door het BLOSO. Net zoals de andere wandelclubs. Het grote verschil is dat clubs die bij het VWO aangesloten zijn hun catering aan derden kunnen overlaten en zo de focus op het wandelen kunnen plaatsen", zegt Marc Thijs. "En omdat we gezamenlijk starten op een vast afgesproken plaats en uur, wandelen we dus ook in groep, waardoor het sociale aspect eens zo groot is. Iedereen kan meewandelen en iedereen kan ongehinderd, zeg maar après-wandelen."

Kan iedereen zomaar meewandelen? Moet men getraind zijn? En wat kost het? Marc Thijs: "Iedereen, jong of oud,  kan altijd meewandelen. Je meldt je gewoon aan op de afgesproken startplaats en uur en je kan meewandelen. Leden van het VWO wandelen bij ons gratis mee, niet-leden betalen 1 euro per wandeling voor de verzekering. Wie nadien jaarlid wenst te  worden kan dat tegen de gangbare jaarlidgelden. Het lid krijgt dan ook nog het tweemaandelijks tijdschrift 'De Wandelvogel' in de bus." 

Marc Thijs: "Verder is wandelen gewoon de goedkoopste en een heel gezonde ontspanning. Ideaal om stress weg te werken of om problemen met de bloeddruk en hartvaten of mentale gezondheid aan te pakken, een gezonde verslaving dus", besluit Marc Thijs met een knipoog.

De Wandelaar wandelt haar eerstvolgende tocht op zondag 1 december 'Tussen Maas en Julianakanaal'. Een parcours van 10,7 kilometer. Verzamelen om 10 uur in Roosteren (Nederland) en inschrijven via het contactformulier op de website van De Wandelaar.  

 
Externe links
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio