“Actie op geboortedag Hitler is toevallig”

“Actie op geboortedag Hitler is toevallig”

Kristof de Smet. Foto: Joren De Weerdt

Heist-op-den-Berg - De nieuwe aanvraag die Pegida deze week deed voor een manifestatie in Heist valt op de geboortedatum van nazi-leider Adolf Hitler. Louter toeval, benadrukken de organisatoren. 

Initiatiefnemer Kristof de Smet zag zijn aanvraag voor 10 april maandag geweigerd door de burgemeester. Amper twee uur later kwam hij met 20 april op de proppen als nieuwe datum. Opmerkelijk is dat het om de geboortedag van Adolf Hitler gaat, wat hier en daar de wenkbrauwen stevig deed fronsen. “We hadden die datum gekozen en meegedeeld. Pas daarna werd ik er op gewezen dat dat ook de geboortedag van Hitler was. Dat was toevallig en niet de bedoeling”, aldus de Smet.

“We wilden de nieuwe datum op een maandag zetten omdat Pegida dan meestal actie voert en op 13 april is er in Gent al een aanvraag ingediend. Daarom hebben we voor 20 april gekozen. Op zich interesseert het me trouwens niet wie op die dag geboren is of niet. Ik wil enkel dat er een halt wordt toegeroepen aan de islamisering van Europa. Als andere mensen daar meer achter willen zoeken, dan doen ze maar.”

De burgemeester zal later deze week zijn standpunt bepalen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio