Elk woord van gemeenteraad is voortaan te beluisteren

Elk woord van gemeenteraad is voortaan te beluisteren

Foto: Joren De Weerdt

Heist-op-den-Berg - Vanaf nu kan iedereen het integrale audioverslag van de openbare vergadering van de Heistse gemeenteraad online beluisteren. Het gemeentebestuur werkt daarvoor samen met een Nederlands bedrijf.

Heist-op-den-Berg maakt werk van het moderniseren en automatiseren van de administratie. De firma NotuBiz verwerkt de geluidsopname van de gemeenteraad tot een uitgebreid audioverslag.

“Het audioverslag wordt opgebouwd op basis van de agendapunten van de vergadering. Per agendapunt wordt ook weergegeven welk raadslid aan het woord is. Je kan snel en eenvoudig een agendapunt of spreker selecteren die je wil horen”, zegt voorzitter van de gemeenteraad Bernadette De Cat.

“De verslagen van de raden worden gearchiveerd op de website en blijven zo in de toekomst ook beschikbaar. Naast de gemeenteraad zullen ook de audioverslagen van de gemeenteraadscommissies online gepubliceerd worden”, klinkt het.

Ten laatste een week na de gemeenteraadszitting staat het openbare audioverslag op heistopdenberg.notubiz.be. Voorlopig is enkel de zitting van september online te beluisteren. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio