Stinkend slib wordt biologisch aangepakt

© Dirk Vertommen

Een firma uit Brussel start donderdag met een biologische slibbehandeling in het Beekpark en de Tibourschrans. Dit moet de geurhinder wegnemen en het lelijke uitzicht verbeteren.

Bert Provoost

Het doel van de ingreep is om het aanwezige slib in de vest van de Tibourschrans en in het overstort van het Beekpark aanzienlijk te verminderen. “Dit moet de geurhinder wegnemen en in het Beekpark zal ook het visuele aspect aanzienlijk verbeteren. Als positief neveneffect zal de oranje kleur op termijn zichtbaar verminderen”, legt schepen van Openbare Werken Paul Laurijssen (CD&V) uit.

Machinaal zijn de plekken moeilijk bereikbaar. “Voor de biologische behandeling worden enkel micro-organismen aan het water toegevoegd die onschadelijk zijn voor de fauna en flora. Deze worden toegediend onder de vorm van een witte poederkorrels. In het Beekpark bestaat de mogelijkheid dat je die zal zien liggen. Aangezien het een biologische behandeling is en de micro-organismen de tijd moeten krijgen om hun werk te doen, zal het resultaat niet onmiddellijk zichtbaar zijn. In de zomer zou er toch al enig resultaat merkbaar moeten zijn”, legt de schepen uit.

De totale behandeling neemt naar verluidt achttien maanden in beslag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus