KFC Nijlen stelt plannen modern voetbalcentrum voor

Nijlen - De plannen voor een nieuw voetbalcomplex voor Kfc Nijlen hebben ondertussen concreet vorm gekregen. De club heeft de plannen die door het architectenbureau zijn uitgetekend voorgesteld aan de leden.

In grote lijnen komt het erop neer dat het A-veld van Kfc Nijlen aan Ophoven verkocht wordt aan een projectontwikkelaar en dat met dat geld door de club een totaal nieuw voetbalcomplex wordt gebouwd op de plaats waar nu de jeugdterreinen liggen in de Goorstraat. Het Woon-Balproject, dat in samenwerking met de gemeente wordt uitgewerkt, zal de club zo een nieuwe infrastructuur geven zonder dat de club zich daarvoor in schulden moet steken. 

Er komt een kantine met een mooi zicht op de velden. In de kelder van de kantine komen de kleedkamers. Er is ruimte voor tien kleedkamers voor de jeugd, twee voor het eerste elftal, één voor de scheidsrechters, toiletten, een scheidsrechterslokaal, een berging voor de brouwer, een onderhoudslokaal, een opbergruimte voor trainingsmateriaal en een wasruimte. En er komt natuurlijk ook een tribune. Die zal een capaciteit hebben van 200 zitplaatsen en 500 staanplaatsen. 

De werkzaamheden zullen volgens de huidige planning in 2017 starten, zullen in verschillende fasen uitgevoerd worden en zullen normaal afgewerkt worden eind 2019. "Ik ben er zeker van dat onze nieuwe infrastructuur als een magneet zal werken voor de groei van de club”, geeft voorzitter Walter Verstraeten aan. 

Lees het hele verhaal in de donderdagkrant

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio