Man rukt hoofddoek af van 22-jarige Mechelse na parkeerincident

De studente wil liever niet herkenbaar in beeld komen. Foto: Gil Plaquet

Mechelen - Een 22-jarige Mechelse studente is zaterdagochtend verbaal en fysiek hard aangepakt in Vilvoorde. Toen ze een parkeerplaatsje zocht, kwam het tot een conflict met een andere bestuurder en dat liep uit de hand.

De Mechelse, die liever niet met haar naam genoemd wordt, was met haar moeder op weg naar de zaterdagmarkt in Vilvoorde, toen ze een parkeerplaatsje zocht langs de Mechelsesteenweg. “Ik gebruikte mijn richtingaanwijzers om aan te geven dat ik me in een vrijstaande plaats zou parkeren, maar een andere bestuurder met een grote gezinswagen wrong zich er nog tussen door achteruit te rijden. Ik vond het niet hoffelijk, maar ik wilde me niet boos maken en parkeerde dan maar een paar plaatsen verder. Toen ik uitstapte was de man over zijn toeren en vroeg hij of ik me beter dan de rest voelde”, legt de studente haar versie van de feiten uit.

De situatie escaleerde. “Hij kwam vlak voor mij staan, hij gaf me een klap in mijn gezicht met zijn platte hand, hij begon te duwen en trok zelfs aan mijn hoofddoek. De veiligheidsspeld waarmee ik hem had vastgemaakt is toen losgesprongen en hij heeft mijn hoofddoek van mijn hoofd getrokken. Ik stond perplex. Toen ik een foto wilde nemen als bewijs voor de politie, pakte hij mijn smartphone af. Ik snap niet wat hem bezielde.”

De jonge vrouw was na het voorval erg aangeslagen en was in shock. Ter hoogte van haar keel hield ze een schram over op de plaats waar de speld is losgetrokken. Bij de politie ontkennen ze niet dat er zich een incident heeft voorgedaan, maar willen ze niet ingaan op de details. 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio