Moochie heropent na verlengde winterslaap

Moochie heropent na verlengde winterslaap

Vennoten Jens, Deven en Mario klinken op de herstart van de zaak.  Foto: Joren De Weerdt

Heist-op-den-Berg - De deuren van Moochie in Heist-op-den-Berg zijn woensdag voor het eerst weer geopend na een sluitingsperiode van twee maanden. Die was nodig om een nieuwe start voor te bereiden. Twee nieuwe vennoten trekken nu mee aan de kar.

De hippe yoghurtijsjesbar aan de Leopoldlei ging in mei 2014 op een stormachtige manier open. Tijdens de beginmaanden werd de zaak overspoeld door enthousiaste klanten, die de smaak van het (gezondere) yoghurtijs en de originele toppings wilden ontdekken. In de jaren nadien groeide Moochie verder uit tot een vaste waarde in Heist-centrum, die het in de wintermaandan logischerwijze telkens wat rustiger aan deed. 

Maar deze winter hield de zaak een opvallende, verlengde winterslaap. “We openen onze zaak in de wintermaanden sowieso altijd enkel in de weekends. Daarbovenop is februari onze vaste sluitingsmaand. Maar nu zijn we ook in maart bijkomend gesloten geweest. We hadden die tijd nodig om een nieuwe start voor te bereiden”, legt medevennoot Mario Van Looy (38) uit. 

“Na mijn scheiding moest ik op zoek naar nieuwe vennoten. Moochie brengt gewoon te veel werk mee om de zaak alleen te runnen en ook juridisch moest er minstens één iemand extra bijkomen om de vennootschap te dragen”, legt hij uit. 

Daarom kwamen Deven Vervloesem (25) uit Booischot en Jens Goovaerts (21) uit Berlaar Moochie Heist versterken. “Ik kende hen nog van vroeger en ze hadden wel interesse om in te stappen. Nu zijn alle afspraken rond en kunnen we weer opstarten. Woensdag en donderdag zijn we eigenlijk nog aan het proefdraaien zonder dat we dat echt hebben aangekondigd. Vrijdag vanaf 11u is onze echte officiële heropening”, aldus Mario. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio