Boeken ruilen kan in kastje in Beekstraat

Boeken ruilen kan in kastje in Beekstraat

Willem Ceulemans. Foto: Joren De Weerdt

Nijlen - In de Nijlense Beekstraat kunnen Nijlenaars boeken komen ruilen in het gloednieuwe boekenruil-kastje. De eerste dagen werd er al duchtig geruild.

De initiatiefnemer is Willem Ceulemans (52). “Ik had op sociale media gevraagd of er interesse was in zo'n boekenruilkastje en ik kreeg veel respons. Daarom heb ik een oud kastje dat nog in onze keuken heeft gestaan op een paal gezet en omgevormd tot boekenruilkastje”, legt Ceulemans uit.

“Zelf ben ik nochtans geen grote lezer, maar mijn vrouw wel. We hebben er een aantal boeken in gelegd. Het concept is dat iedereen die er gratis mag uitnemen, zolang je er zelf ook hetzelfde aantal boeken inlegt. Alle boeken die we er hebben ingelegd, werden al gewisseld tegen andere exemplaren. Het werkt dus goed.”

Nochtans is er in de gemeente zopas een nieuwe bibliotheek, die miljoenen heeft gekost en over een gigantisch aanbod beschikt, opengegaan. “Als je een specifiek boek zoekt, is het duidelijk dat je naar de bibliotheek moet gaan. Als je verrast wil worden, dan kun je hier eens komen kijken wat er in het aanbod zit. Hier word je verrast en het is nog gratis ook. Het is zo'n burgerinitiatief waar mensen mekaar helpen. Er hebben zich via de Facebookpagina De Nijlense Boekenruilkast al tachtig mensen aangemeld die op de hoogte willen gehouden worden. Dat vind ik ongelofelijk.”

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio