Toegang tot gemeentehuis is te glad

Toegang tot gemeentehuis is te glad

Foto: JDW

Nijlen - De schuine helling aan de toegang van het vernieuwde gemeentehuis in Nijlen is te glad. Raadslid Lien Du Four van Groen kaartte het aanslepende probleem aan op de gemeenteraad.

“Het nieuwe gemeentehuis is al sinds begin vorig jaar open. Maar we merken dat de dienstverlening niet altijd voor iedereen goed toegankelijk is. De schuine helling aan het gemeentehuis zal wellicht wel aan alle wettelijke normen voldoen, maar het oppervlak is bij regenval erg glad. Op die manier wordt de helling een echt obstakel voor rolstoelgebruikers. Ze kunnen onmogelijk op eigen kracht tot boven geraken”, aldus Lien De Four. 

De voorbije maanden werden door het gemeentepersonaal al geregeld gele waarschuwingsbordjes geplaatst om te waarschuwen voor gladheid. “Ondertussen is het oppervlak van de gepolierde beton al iets ruwer door de invloed van de weersomstandigheden. Maar toch blijft het te glad en dus zullen we een antisliplaag laten aanbrengen. Dat is eerder al gevraagd aan de aannemer, maar het werk is nog niet uitgevoerd. Dat zal in de loop van deze maand gebeuren”, antwoordt schepen van Openbare Werken Paul Laurijssen (CD&V).

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio