Jeugdwerk investeert in duurzame ingrepen

Heist-op-den-Berg - Drie jeugdwerkinitiatieven uit Heist-op-den-Berg hebben een aanzienlijke subsidie ontvangen van de gemeente. Het geld gaat vooral naar duurzame initiatieven.

In het Heistse subsidiereglement voor plaatselijk jeugdwerk staat dat jeugdverenigingen een subsidieaanvraag kunnen doen voor een investering in duurzaamheid. De subsidie bedraagt de helft van de reële kosten met een maximum van 4.000 euro. 

“De Chirojongens van Heist-centrum willen een systeem op zonne-energie aankopen dat ze tijdens hun bivak kunnen gebruiken ter vervanging van het oude systeem met gaslampen. We hebben de subsidieaanvraag goedgekeurd voor een bedrag van 1.200 euro”, zegt schepen van Jeugd Kelly Van Tendeloo (sp.a).  

“De Chiro van Hallaar heeft dan weer zijn oude verwarmingsinstallatie vernieuwd, wat de veiligheid van de lokalen ten goede komt. Er wordt 4.000 euro uitgekeerd”, klinkt het. 

Tot slot keert het college ook de tweede en derde schijf van de bouwsubsidies aan de Chiromeisjes van Heist-station uit. Het gaat om een totaalbedrag van 9.400 euro.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio