Intruders

Intruders

Foto: universal

'Intruders' is een saaie trip die nergens heen leidt. Het klassieke monster in de kast, dat elke nacht twee kinderen in verschillende landen lastigvalt, was beter in die kast gebleven.

De film speelt in op de angsten die elk kind ervaart: er zit een monster in de kast of onder het bed, maar niemand anders lijkt het te zien. In Intruders krijgen twee kinderen uit Engeland en Spanje elke nacht zo'n vreemde indringer over de vloer, die zich steeds driester gedraagt. Langzaamaan worden ook de ouders getuige van de verschijningen en vloeien werkelijkheid en verbeelding in elkaar over. 

Visionair, zo wordt regisseur Juan Carlos Fresnadillo (28 Weeks Later) genoemd op het hoesje van de dvd. Dat stelde hem jammer genoeg niet in staat tijdig op te merken hoe het voorspelbare script behoorlijk rammelt. Of misschien zijn wij te weinig visionair om de parel uit dit zootje bloot te leggen.

Trefwoorden als 'psychologisch gevecht' en 'dreigende, suggestieve sfeer' moeten het gebrek aan schrikmomenten of actie rechtvaardigen, maar dat werkt geen moment. Wat rest is een afgekloven versie van die andere prent die wél scoorde: Insidious. En als u de plottwist op het einde niet zag aankomen: geen probleem, u lag waarschijnlijk in te dommelen.

De acteurs, gegeven het feit dat ze weinig hebben om mee te werken, presteren behoorlijk. Voor de 15-jarige Ella Purnell voorspellen we een mooie carrière en ook Clive Owen overtuigt. Al heeft die er in al z'n films steevast maar half zin in, naar ons aanvoelen.

De extra's zijn wat je ervan verwacht: enkele deleted scenes, interviews en een making of. Niet karig, maar evenmin om van achterover te vallen. Fresnadillo is op dit moment bovendien betrokken bij de remake van Highlander. Hout vasthouden dus. (bpr)

film:

extra's:

gezien op dvd / ook verkrijgbaar op blu-ray / Universal

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees