Aantal woninginbraken laagste van Rupelstreek en omgeving

Aantal woninginbraken laagste van Rupelstreek en omgeving

Foto: Getty Images

Schelle - Uit de criminaliteitscijfers 2014 die eerder deze week bekend werden gemaakt, blijkt dat in Schelle het aantal woninginbraken tussen 2010 en 2014 bijna is gehalveerd. Het aantal feiten is het laagste van de Rupelstreek en omgeving.

Het aantal woninginbraken daalde de voorbije vijf jaar van 43 naar 22. Niet alleen in absolute, maar ook in relatieve cijfers noteert Schelle met 0,65 inbraken per 100 wooneenheden het minste aantal inbraken in de Rupelstreek en omgeving. Ter vergelijking: voor Niel ligt dat cijfer op 0,70 inbraken per 100 wooneenheden, voor Boom 0,85, voor Hemiksem 1,12 en Rumst 1,82. In Rumst (+1) en Hemiksem (+9) werd een stijging genoteerd.

"Elke inbraak is er uiteraard één teveel. Het kan dus beslist nog beter. Mooi is dat de positieve trend van 2014 zich in de eerste helft van 2015 schijnt door te zetten", reageert burgemeester Rob Mennes (CD&V).

"Het gaat om meerdere factoren die positief op elkaar inwerken. Schelle was de eerste gemeente in de Rupelstreek met een buurtinformatienetwerk (BIN). Schelle is ook de enige gemeente in Vlaanderen met een stedenbouwkundige verordening voor het nemen van techno-preventieve maatregelen. Daarnaast is ook door de politiezone sterk ingezet op de problematiek van inbraken”, zegt Mennes. Een factor die ten slotte ook meespeelt, is de ligging en 'bereikbaarheid'.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio