Montfortstraat uitgerust met octopusslagboom

© Bart Roggeman

Als eerste in de provincie Antwerpen is de Montfortstraat in Kontich Kazerne uitgerust met een 'octopusslagboom'. Deze sluit de straat bij het begin en het einde van de schooltijd af voor het verkeer.

Bart Roggeman

Om het verkeer aan de poorten van de Sint-Montfortschool in goede banen te leiden, werd de Montfortstraat al in 2014 tot een schoolstraat omgetoverd. Dat houdt in dat de straat aan de kant van het kruispunt met de Holle Weg-Kapelstraat 's ochtends en 's avonds gedurende een tijd wordt afgesloten.

Dat gebeurde tot nu met nadarhekkens. Een taak die de school graag op zich nam. Maar het betekende wel dat de leerkrachten elke dag de gevaarten op en af de straat moesten zeulen. Dankzij de octopusslagboom wordt dit werkje nu een stuk lichter en aangenamer gemaakt.

"De vederlichte slagboom kan worden uitgeschoven op de tijdstippen dat de straat moet worden afgesloten en kan nadien weer netjes in de octopuspaal worden opgeborgen. De leerkrachten hoeven zo niet langer met die zware nadarhekkens te sleuren. Het oogt esthetischer ook mooier dan dat we er een permanente slagboom zouden installeren. De realisatie werd mede mogelijk gemaakt dankzij subsidies van de provincie binnen het 10op10-verkeersproject ", verduidelijkt schepen van Mobiliteit Willem Wevers (N-VA).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus