Inschrijven ter land, ter Donk en in het meer nog mogelijk

Hoog en droog boven het Donkmeer

Berlare - Het eerste weekend van augustus staat in het teken van de Waterfeesten. Ter land, ter Donk en in het meer wordt stilaan een traditie op zaterdagavond. Hoog en Droog is de discipline dit jaar en nieuw is het spijkerbroekhangen.

Ter land, ter Donk en in het meer zorgt telkens voor spektakel. 'Dit jaar is er op zaterdag 6 augustus geen schans, wel twee strak gespannen kabels op 1 meter horizontaal van elkaar gescheiden, waarop de deelnemers met een ‘voertuig’ naar de overkant moeten rijden om een bel te luiden', zegt Bert De Bie, samen met zijn broer Hans staat hij in voor de coördinatie. 'Het maakt niet uit hoe de deelnemers zich verplaatsen over de kabels, zolang beide kabels maar gebruikt worden.'

Dit jaar wordt er geen schans gebouwd wegens plaatsgebrek door het decor van de openluchtmusical 'My fair lady' die in volle voorbereiding is. Een extra stimulans dus om een ander gewaagd parcours uit te proberen. De kernwoorden in de editie 2011 zijn hoog en droog. De deelnemers worden vooraf op de kabel gezet en mogen indien zij dat wensen zich afduwen of in beweging trappen / trekken aan de kabel. In feite is alles mogelijk, als de overkant maar bereikt wordt zonder nat te worden. Deelnemen is nog streeds mogelijk. Je betaalt 3 euro per kar en 6 euro per persoon. Er zijn mooie prijzen te winnen.

'Tussendoor kunnen toeschouwers van Hoog & droog deelnemen aan het Berlaars kampioenschap spijkerbroek hangen. De deelnemers hangen boven het water aan een jeansbroek. Het concept is simpel, wie het langs blijft hangen uit de groep deelnemers op dat moment, wint een grote pint. De vier personen met de beste tijd komen tegen elkaar uit in de finale. De winnaar krijgt een mooie prijs mee naar huis en is een jaar lang Berlaars kampioen spijkerbroek hangen', gaat Bert verder, 'deelnemen kost 2 euro. Inschrijven gebeurt bij voorkeur via www.donkmeer.be of ter plaatse. Uiteraard rekenen we ook op veel toeschouwers. Kijken is gratis. Afspraak om 18 uur op de tribune aan de Festivalhal.'

De avond wordt afgesloten met een fuif in de festivalhal. De kaarten voor de afterparty kosten in voorverkoop 5 euro en 8 euro aan de kassa.

Voor inschrijvingen en meer info: www.donkmeer.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio