Twee jaar na bouw heeft brug eindelijk nuttig fietspad

Fietspad van Gaardeniersbrug is eindelijk klaar

Fietspad van Gaardeniersbrug is eindelijk klaar

Foto: Dienst Voorlichting Stad Gent

Gent - Het fietspad over de opvallende fiets-en trambrug over de Nieuwevaart en Gasmeterlaan, de Gaardeniersbrug, is eindelijk af, twee jaar nadat de brug afgewerkt werd. Fietsers hebben nu een veilige verbinding tussen het stadscentrum en de Bloemekenswijk. Op de eerste tram die over de gekwelde brug zal rijden is het nog jaren wachten.

De brug is al klaar sinds 2010. Het is een fiets- en trambrug, die oorspronkelijk bedoeld was om de trams naar de nieuwe stelplaats Wissenhage te laten rijden. Die stelplaats is er echter nog altijd niet, zodat het tramdeel van de brug voorlopig weinig nut heeft. Maar ook de fietsersbrug was tot nog toe alleen interessant voor mensen die de Nieuwevaart over moesten omdat ze in de omgeving woonden: veel aansluitende fietspaden waren er niet.

Maar dat is nu veranderd door het nieuwe fietspad. Het fietspad tussen de brug en de Maïsstraat sluit in rechte lijn aan op de Molenaarstraat en vervolledigt de route van het Westerringspoor. Op die manier ontstaat er een veilige verbinding tussen het stadscentrum en de Bloemekenswijk. De openbare verlichting op het nieuwe fietspad moet wel nog geïnstalleerd worden in het verloop van dit jaar.

De brug kan dan wel ten volle benut worden door fietsers, maar op de eerste tram over de brug is het nog een tijde wachten. De stelplaats Wissenhage van De Lijn in Wondelgem zou volgens de laatste berichten pas in 2015 af zijn.

De stad is momenteel ook bezig met een nieuw fietspad tussen de Wiedauwkaai en de Wondelgemse Meersen. Zo kunnen fietsers in de toekomst van de Muid naar Wondelgem en Mariakerke fietsen.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio