Isabelle De Clercq (LDD) vijfde plaats op lijst N-VA

Siegfried Bracke officieel lijsttrekker in Gent

Siegfried Bracke officieel lijsttrekker in Gent

Foto: photo news

GENT - Een verrassing is het niet, maar Siegfried Bracke heeft dinsdagmiddag in Gent officieel bekend gemaakt dat hij de Gentse N-VA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen zal trekken. Isabelle De Clercq, vandaag nog als onafhankelijke in de Gentse gemeenteraad, stapt over en krijgt de vijfde plaats op de N-VA-lijst. N-VA-senator Elke Sleurs wordt nummer twee, Karlijn Deene komt op nummer vier.

De lijst wordt geduwd door parlementsleden Helga Stevens en Peter De Decker en jurist Matthias Storme. De provinciale lijst wordt getrokken door Jeroen Lemaitre, OCMW-raadslid in Gent. De derde plaats van de Gentse N-VA-lijst blijft voorlopig nog open. Daar wordt nog een 'wit konijn' verwacht wiens naam later bekend gemaakt zal worden.

Advocate Isabelle De Clercq stapt over naar de N-VA. Ze was twintig jaar lang CD&V-mandataris in Gent, maar stapte in 2009 over naar het toenmalige Lijst Dedecker. Momenteel zetelt ze als onafhankelijk raadslid in de gemeenteraad. N-VA heeft momenteel slechts één iemand de Gentse gemeenteraad, Helga Stevens.

Corrigeer

MEER NIEUWS