Naaimarathon op 14 april in MIAT voor Annick For Kenya

FOTO: Van Katoen naait voor het goede doel

De bloggers en naaiclubs van Van Katoen houden op 14 april in het MIAT een naaimarathon voor Annick For Kenya, het Afrikaproject van de ouders van Annick Van Uytsel. Alle creaties die tijdens de naaimarathon worden gemaakt zijn te koop.

 Vlaanderens hippe handwerkclubs bundelen hun creativiteit en gaan aan de slag voor een goed doel. Op zaterdag 14 april 2012 organiseren zij in het Museum voor Industriële Archeologie en Textiel (MIAT) een naaimarathon voor ‘Annick for Kenya’, een handwerkproject in Afrika.

Alle creaties die tijdens de naaimarathon in het MIAT gemaakt worden, kan men er kopen. Wie zelf aan de slag wil, kan terecht in een van de workshops. Het programma omvat onder andere een signeersessie met Mme Zsazsa, bekende blogster en auteur van het boek ‘Allemaal rokjes’, diverse workshops, een brei- en haakhoek.

Ook voor mannen en kinderen zijn er activiteiten voorzien. Zo zijn er een mannenrelaxhoek met ‘whiskytasting’, een creatieve kinderhoek en voorleesmomenten met illustrator Pieter Gaudesaboos.

Annick For Kenya

'De volledige opbrengst van Van Katoen gaat naar ‘Annick For Kenya’, een naaischool die werd opgericht ter nagedachtenis van Annick Van Uytsel', zegt Van Katoen. 'Gefascineerd door mode en gebeten door de handwerkmicrobe, droomde Annick ervan later in een derdewereldland aan de slag te gaan met en voor kinderen. Vandaag proberen haar ouders en een team vrijwilligers haar droom alsnog te realiseren.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio