Student maakt met zesduizend foto’s Gentse versie van Waar is Wally

FOTO. Waar is Wally in Gent?

Gentse fans van de populaire Waar is Wally?-reeks kunnen sinds kort hun rood-wit gestreepte held zoeken tussen de mensenzee op de Kouter, de Graslei of de Korenmarkt. Student Joran Naert liet voor een eindwerk zijn eigen Wally los in de stad en monteerde zesduizend foto's achter elkaar tot een geestig filmpje. Speel Waar is Wally in Gent via deze website.

De echte, getekende Wally’s tussen de honderden figuurtjes opsporen in de prentenboeken is al niet eenvoudig. Maar om de Gentse Wally te vinden tussen een zee van terrasjes op de Graslei of de Korenmarkt moet je pas echt een arendsoog hebben. Vooral omdat de Gentse Waar is Wally? niet opgebouwd is met tekeningen, maar met foto’s.

Zesduizend foto’s

Zesduizend foto’s monteerde student Joran Naert (21) van de Arteveldehogeschool achter elkaar voor zijn eigen versie van het populaire zoekboek. ‘De opdracht was om een vernieuwende techniek te onderzoeken en zelf na te maken op een originele manier’, vertelt Joran.

Joran ging aan de slag met time-lapse, een versnelde filmtechniek die effecten die normaal traag verlopen - zoals het open bloeien van een bloem - goed zichtbaar maakt. ‘Door een heleboel foto’s snel na elkaar te monteren wordt het idee gewekt dat het om bewegende beelden gaat’, zegt hij. ‘Maar omdat niemand mijn filmpjes tot het einde uitkeek heb ik er een Wally ingestoken. De mensen zijn geneigd om aandachtiger naar de beelden te kijken.

Toeristen

Het resultaat is een geestig filmpje van een vijftal minuten waarin Wally plots tussen de mensenmassa opduikt in het Sint-Pietersstation, op het Veerleplein of tussen de toeristen aan de Graslei. ‘Om de foto’s te maken klom ik met mijn fotocamera ergens op een hoog gebouw, zoals de klokkentoren aan het Sint-Pietersstation of het Gravensteen’, zegt Joran. ‘Terwijl ik een hele reeks beelden maakte liet een vriend in een t-shirt met rood-witte zich even zien om naar de camera te wuiven.’

Joran moet zijn Waar is Wally-filmpje nog indienen bij de hogeschool, maar op internet is het alvast een bescheiden hit. Afwachten of er nog een vervolg komt met Wally onder de Stadshal of in het Arteveldestadion.

Speel de Gentse versie van Waar is Wally? via deze link.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio