Breng uw oude boeken naar de Track-boekenkast

Breng uw oude boeken naar de Track-boekenkast

De oude boeken verdwijnen aan de lopende band uit het kunstwerk van Massimo Bartolini in de tuin van de Sint-Baafsabdij. Foto: Track

Gent - De gigantische boekenkast die kunstenaar Massimo Bartolini in de tuin van de Sint-Pietersabdij heeft gezet is één van de populairste trekpleisters van stadstentoonstelling Track. Het kunstwerk krijgt zodanig veel bezoekers dat de oude boeken in de boekenkast sneller verdwijnen dan dat ze erbij komen. 'We roepen iedereen op om deze zomer oude boeken mee te brengen om in de kast te zetten', zegt de organisatie van Track woensdag.

Track heeft een maand na de opening al meer dan 57.000 bezoekers gekregen. "Meer dan 17.723 mensen hebben met een TRACK-rittenkaart de kunstwerken van TRACK bezocht", meldt de organisatie woensdag. "In totaal bezochten 57.473 mensen TRACK in het stedelijk weefsel."

De toppers zijn ‘Everything Falls’ van Michaël Borremans en ‘Silent House‘ in Huis Voortman van Mark Manders. Op de buitenlocaties komen de meeste bezoekers af op de tuin van de Sint-Pietersabdij bij de ‘Bookyards’ van Massimo Bartolini. "Bookyards is zo populair dat de boeken sneller verdwijnen dan dat er bij komen", klinkt het "Bij deze dan ook een oproep om oude boeken deze zomer naar Gent te brengen!"

Track-café

Donderdag 28 juni opent Track ook zijn eigen café. "Gedurende de vier Track-maanden baat Avenue L (de mensen achter o.a. Bar Buro en het Filmfestival Café) het Track-meetingpoint in S.M.A.K uit", kondigt Track aan. Een catalogus met 376 pagina’s over de Track-kunstwerken komt er binnenkort ook aan.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio