Viaduct Gentbrugge zondagochtend volledig afgesloten

Viaduct Gentbrugge zondagochtend volledig afgesloten

Foto: Lisa Van Damme

Gent - Het viaduct van de E17 in Gentbrugge wordt zondagochtend tot 10uur in beide richtingen volledig afgesloten. Omdat inspecteurs het viaduct nauwkeurig digitaal moeten opmeten mag er even geen verkeer passeren. Auto's en vrachtwagens veroorzaken trillingen die de metingen onbetrouwbaar zouden maken.

De E17 gaat dicht in beide rijrichtingen tussen 1u en 10u vanaf het knooppunt Destelbergen tot de op- en afrit Gentbrugge. "De metingen zijn nodig voor inspectie van het viaduct", meldt het Agentschap Wegen en Verkeer woensdag. "Richting Antwerpen gaat het viaduct al om 22u dicht. Tussen 22u en 1u worden herstellingen uitgevoerd aan de brugvoegen."

Trillingen

Het viaduct moet even volledig dicht, omdat het verkeer op het viaduct trillingen veroorzaakt die de metingen onbetrouwbaar zouden maken. "Er is ook een minimum aan licht nodig om de metingen correct uit te voeren", zegt AGW. "Om de hinder voor het verkeer te beperken is gekozen om de metingen in juni te plannen, zodat heel vroeg in de ochtend kan gestart worden."

Omleiding

Het verkeer vanuit Antwerpen kan omrijden via de R4 richting Merelbeke en de E40.
Omgekeerd kan wie uit de richting Kortrijk komt, omrijden via de E40 richting Merelbeke en de R4. Verkeer uit Gent richting Antwerpen kan de N9 richting Melle nemen en daarna de R4 richting Destelbergen. Alle omleidingen zullen aangegeven zijn op oranje borden langs de snelweg en op de dynamische borden boven de snelweg.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio