TMVW deelt 30.000 gratis drinkbussen uit

TMVW deelt 30.000 gratis drinkbussen uit

Foto: TMVW

Gent - Waterbedrijf TMVW deelt vrijdag op zes verschillende plaatsen in Gent gratis drinkbussen uit om het drinken van kraantjeswater te promoten. Op 63 locaties in zijn werkingsgebied in Oost-Vlaanderen, Brugge en een aantal Vlaams-Brabantse gemeenten verdeelt TMVW in totaal 30.000 gratis drinkbussen

Gentenaars kunnen vrijdag vanaf 6.00 uur hun gratis drinkbus ophalen op de Vrijdagmarkt, aan de ingang van shoppingcenter Zuid, aan het oud gemeentehuis van Sint-Amandsberg, het pleintje aan de Brugsesteenweg en de Kantstraat in Mariakerke, het Drongenplein of het pleintje voor het seniorenclubhuis in Sint-Denijs-Westrem.

Kwaliteit

Met de sensibiliseringsactie wil TMVW, samen met zijn 43 distributievennoten, kraantjeswater als een gezond alternatief voor flessenwater aanprijzen. "Weinig producten worden zo streng en veelvuldig gecontroleerd", aldus Catherine de Munck van TMVW. "Kraantjeswater moet aan meer dan zestig kwaliteitseisen voldoen."

TMVW wijst erop dat kraantjeswater een gezonde dorstlesser is en ook stukken goedkoper is dan flessenwater. "Uit één kubieke meter of duizend liter krijg je zo'n 4.000 glazen. Gemiddeld kost één liter nooit meer dan 0,4 cent, dat is 0,1 cent per glas." TMVW voegt eraan toe dat kraantjeswater het milieu minder belast en ook de PMD-zak spaart.

Hier vindt u meer informatie over de actie en locaties van de TMVW-actie

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio