UGent schrijft deze zomer 10.000 studenten in

UGent schrijft deze zomer 10.000 studenten in

Foto: Frederiek Vande Velde

Gent - In het Universiteitsforum (Ufo) in de Sint-Pietersnieuwstraat zijn deze week de inschrijvingen gestart voor de nieuwe studenten aan de Universiteit Gent. In totaal verwacht de UGent de komende maanden bijna tienduizend nieuwe studenten. Nieuw is dat de studenten hun inschrijvingsformulier nu volledig zelf op een pc invullen.

"Vorig jaar meldden zich tijdens de vakantiemaanden in totaal ruim 8.000 nieuwe studenten aan, waarvan 6.000 voor een eerste bachelor en 2.000 voor een verder studiejaar of een schakelprogramma", meldt de UGent woensdag. "Vooral de groep studenten die op een latere leeftijd instroomt groeit nog jaarlijks aan."

"De schakelprogramma’s - dat zijn de overgangsprogramma’s tussen een professionele bachelor (driejarige hogeschoolopleiding) en een masteropleiding - zijn nu al goed voor meer dan 600 studenten. De toegenomen flexibilisering van het hoger onderwijs komt stilaan op kruissnelheid."

Steeds minder papier

Nieuw is dat de studenten hun inschrijvingsformulier nu volledig zelf op een pc invullen. "Daarna volgt een validering en hebben ze hun eerste UGent studentenkaart op zak", klinkt het. "Het is de bedoeling dat die invoer in de toekomst ook grotendeels van thuis uit zal kunnen gebeuren. Studenten zullen uiteraard nog moeten langskomen, maar de afhandeling zal veel sneller gebeuren."

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio