FOTO. 'Nieuwe politieke partij' stunt met graffiti

Op de Vlasmarkt en de straten rondom zijn dinsdagochtend slogans verschenen, met een hogedrukreiniger gespoten in de voetpaden. Foto: bst

Gent - Op tientallen Gentse voetpaden in het stadscentrum zijn dinsdagochtend in het vuil gespoten slogans verschenen met teksten zoals "Wordt de Gentenaar mondiger of Termondiger?" of "Kiest u voor de foto of de lijst". De slogans zouden een campagne zijn voor "een nieuwe politieke partij" die zich donderdag pas wil voorstellen. Wie er juist achter zit is onduidelijk. Maar dat dergelijke graffiti aanbrengen strafbaar is, is wel duidelijk.

Meer dan onderstaand, mysterieus persbericht wil de woordvoerder van Turnstone, het communicatiebedrijf dat achter de slogans zit, dinsdag nog niet kwijt. Of het dus echt om een nieuwe politieke partij gaat of om een commerciële stunt zal pas donderdag blijken.

"Vandaag verwijderde LL met ‘reverse Graffiti’ alvast het eerste vuil van de Gentse straten. Het is een eerste voorbode van de vernieuwende, frisse wind die binnenkort door het politieke landschap waait. LL brengt een nieuw en revolutionair politiek concept dat de Vlaamse burger een echte stem zal geven."

Links en rechts

"Is LL een nieuwe politieke partij? Ja en nee. LL is een partij, maar veel meer nog, is LL een concept, een nieuwe mogelijkheid voor de burger om te wegen op het gemeentelijk beleid. Een partij die alle burgers een stem en een vertegenwoordiging biedt, links evengoed als rechts. LL is een partij, die ervoor zorgt dat er met de wensen en behoeftes van elke kiezer rekening wordt gehouden."

"Wie we zijn, wat we doen en wat dat nieuwe revolutionaire politieke concept is, waarmee we de Vlaamse kiezer zijn of haar stem (terug)geven; daarover kunt u ons donderdag het vuur aan de schenen leggen."

Illegaal

Hoe dan ook zijn dergelijke graffitistunts illegaal. "Of er nu verf gebruikt wordt of niet. Er moeten kosten gemaakt worden om het openbaar domein weer schoon te krijgen'", klinkt het bij de Gentse politie. "We maken een proces-verbaal op en de kosten zullen indien mogelijk aangerekend worden aan de verantwoordelijke."

De 'reverse graffiti' verwijst naar een website waar dit filmpje van de actie te zien is.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio