Dokter Paul Janssen inspireert scholen

Tom Gevers van Janssen Pharmaceutica geeft in de gemeentelijke basisschool De Singel in Beerse een presentatie over dokter Paul Janssen. Foto: Bart Van den Langenbergh

Beerse - De gemeente Beerse daagt leerlingen van de plaatselijke scholen uit om tegen de Erfgoeddag van zondag 23 april een uitvinding te maken. Tijdens de Erfgoeddag in Beerse staat dokter Paul Janssen in de kijker.

De jaarlijkse Erfgoeddag staat op zondag 23 april in het teken van het thema zorg. In Beerse staat die dag het standbeeld van dokter Paul Janssen, de stichter van Janssen Pharmaceutica, aan het Tempelhof in de kijker. Het is exact tien jaar geleden dat het standbeeld daar een plaats kreeg.

De gemeente nodigt de leerlingen uit de vierde, vijfde en zesde leerjaren van de plaatselijke scholen uit om deel te nemen aan een wedstrijd. “Het is de bedoeling dat de leerlingen per klas een uitvinding maken over iets wat de mens beter maakt. Dit kan gaan over een nieuw geneesmiddel of een middel zoals vliegen door de mens”, zegt Ruben Gilops, projectwerker Erfgoeddag bij de gemeente Beerse.

Tijdens de Erfgoeddag komen vertegenwoordigers van elke klas hun uitvinding presenteren in het Tempelhof. Een professionele jury duidt daar de winnaar van de eerste Dokter Paul Janssen Biomedical Kids Award aan. “Medewerkers van Janssen Pharmaceutica zijn sinds vorige week bezig met het geven van presentaties over de persoon van dokter Paul Janssen in de scholen. De kinderen krijgen zo een beter beeld over dokter Paul”, legt Ruben ­Gilops uit. Dinsdag gaf Tom Gevers zo een presentatie in de gemeentelijke basisschool De Singel.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio