Nieuwe loskade haalt 4.000 vrachtwagens uit centrum

Johan Van Der Biest van Wienerberger, Chris Danckaerts van de nv Vlaamse Waterweg, minister Ben Weyts en burgemeester Marc Smans van Beerse knippen het lint door van de nieuwe laad- en loskade aan het kanaal in Beerse. Foto: Bart Van den Langenbergh

Beerse - Bakstenenfabrikant Wienerberger heeft zaterdag samen met Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) de nieuw loskade aan het kanaal aan Absheide in Beerse ingehuldigd. Het vervoer over het water haalt jaarlijks 4.000 vrachtwagens uit het centrum van Beerse.

Langs het kanaal Dessel-Schoten, op Absheide in Beerse, nam Wienerberger een gloednieuwe laad- en loskade van 150 meter lang en dertig meter diep in gebruik. De totale kostprijs van het project bedraagt 1,2 miljoen euro. Tachtig procent van dat bedrag wordt gedragen door nv De Vlaamse Waterweg, de nieuwe naam voor nv De Scheepvaart en Waterwegen en Zeekanaal nv. Bakstenenproducent Wienerberger investeerde het resterende bedrag. 

"De komende vijf jaar verplaatsen we 47.000 ton afgewerkte producten via het kanaal en laten we ook 47.000 ton aan grondstoffen via het water aanvoeren", legt Johan Van Der Biest, CEO van Wienerberger België, uit. "Dit betekent dat er pakweg 100.000 ton aan materialen niet meer door het centrum van Beerse moet. Dat zijn 4.000 vrachtwagens per jaar of 8.000 bewegingen van vrachtwagens per jaar minder."

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) was in zijn nopjes. "Vlaamse ondernemers staren zich te vaak blind op de file aan hun voordeur, zonder oog te hebben voor de blauwe boulevard die open ligt aan hun achterdeur", zei Ben Weyts.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio