Kunstenaars verwerken stenen tot beelden

Kunstenaars Jef Van Leeuw, Guy Janssen, Fons Hapers en Eric Verhelst verwerken aan het Tempelhof in Beerse elk een grote brok steen tot een nieuw beeldhouwwerk. Vooraan staan al drie kleine afbeeldingen van de nieuwe kunstwerken. Foto: Bart Van den Langenbergh

Beerse - Vier beeldhouwers zijn dinsdag in Beerse gestart aan het unieke kunstproject Van steen tot beeld. Aan het Tempelhof in de Bisschopslaan verwerken ze de komende weken elk een blok steen tot een monumentaal kunstwerk.

De omgeving van het Tempelhof in Beerse is tijdelijk herschapen tot een open lucht atelier voor vier beeldhouwers. Kunstenaars Fons Hapers (75) uit Beerse, Jef Van Leeuw uit (72) uit Vosselaar, Eric Verhelst (57) uit Wuustwezel en Guy Janssen (63) uit Hoevenen (Stabroek) toveren elk een blok arduin of marmer om tot een nieuw beeldhouwwerk. 

De beeldhouwers krijgen de tijd tot eind augustus om hun beelden af te werken. Iedereen kan ter plaatse komen kijken hoe ze van een steen een echt beeld maken. "De vier beelden krijgen nadien een definitieve plaats in Beerse. Een beeld krijgt een plaats aan het zwembad en voor de drie andere kunstwerken moet nog een locatie worden bepaald", zegt initiatiefnemer Frank Vaerten. 

Aan het project Van steen tot beeld is ook een wedstrijd gekoppeld waarmee geldprijzen kunnen gewonnen worden. Meer info: http://www.vansteentotbeeld.be

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio