Leerlingen kiezen favoriete wetenschapper

De winnende wetenschapper Niels Mertens (vooraan knielend) toont samen met leerlingen van de basisschool Heieinde in Vosselaar zijn trofee. Foto: Bart Van den Langenbergh

Vosselaar - De leerlingen van de gemeentelijke basisschool Heieinde in Vosselaar organiseerden dinsdag een heuse wetenschapsbattle. Vijf wetenschappers uit de provincie stelden hun onderzoek kort voor en de kinderen kozen hun favoriet.

In de voormalige Sint-Jozefkerk in Vosselaar stond dinsdagochtend de wetenschap centraal. Vijf wetenschappers uit de provincie stelden telkens in maximum vijftien minuten hun onderzoeksproject voor aan de hele school tijdens een wetenschapsbattle. De winnaar van deze wedstrijd mag voor de provincie Antwerpen op vrijdag 12 mei deelnemen aan de Vlaamse finale in Technopolis en mag het opnemen tegen de winnaars van andere Vlaamse provincies. 

De ruim 200 leerlingen waren het meest gecharmeerd door de presentatie van Niels Mertens (24), afkomstig uit de Kempen maar woonachtig in Hoboken. Als onderzoeker bij de KU Leuven gaf hij een gesmaakte uiteenzetting over leiders bij jeugdspelers in ploegsporten. Aan de hand van de tekenfilmfiguurtjes Minions lichtte hij zijn onderzoek toe. "Het is gewoonweg prachtig dat kinderen dit evenement over wetenschap organiseren", zegt Niels Mertens. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio