Lille profileert zich als pleegzorggemeente

Lille profileert zich als pleegzorggemeente

Schepen Ann Van Mechelen en burgemeester Paul Diels van Lille zijn trots op de status als pleegzorggemeente. Foto: RR

Lille - De gemeente Lille profileert zich voortaan als pleegzorggemeente. "We willen pleegzorg op verschillende manieren ondersteunen", zegt Ann Van Mechelen (CD&V), schepen van Lokaal Sociaal Beleid.

Bezoekers aan het gemeentehuis in Lille botsen tot en met vrijdag 17 november op een levensgroot infobord, flyers en wimpels over pleegzorg. De gemeente profileert zich tijdens de Week van de Pleegzorg als pleegzorggemeente. 

"Er is een groot tekort aan pleeggezinnen. Momenteel zijn er 600 kinderen in Vlaanderen die nood hebben aan een pleeggezin", zegt schepen Ann Van Mechelen. "We willen als bestuur een verschil maken in het leven van deze kwetsbare kinderen door pleegzorg op verschillende manieren te ondersteunen. We zetten daarom een duurzame samenwerking op met Pleegzorg Provincie Antwerpen. We engageren ons om pleegzorg in onze gemeente bekend te maken."

Lille telt momenteel 17 pleeggezinnen, maar daar mogen er van het gemeentebestuur nog heel wat bijkomen. De gemeente gaat al haar communicatiekanalen inzetten in de zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio