Brug 6 wordt veiliger voor fietsers

Brug 6 wordt veiliger voor fietsers

Brug 6 over het kanaal in Beerse krijgt in 2019 een opknapbeurt en wordt veiliger voor de zwakke weggebruiker. Foto: RR

Beerse - Brug 6 over het kanaal Dessel-Schoten in Beerse krijgt in 2019 een opknapbeurt. De brug wordt veiliger voor fietsers en voetgangers.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) trekt in 2019 400.000 euro uit voor de vernieuwing van brug 6 over het kanaal in Den Hout in Beerse. Dat kwam de N-VA-fractie in Beerse te weten na inzage in de fietsinvesteringsplannen van de minister. De heraanleg van brug 6 is vooral goed nieuws voor de zwakke weggebruikers. Momenteel moeten de fietsers en voetgangers nog tussen de auto’s door de brug oversteken. De nieuwe brug krijgt een gescheiden fiets- en voetpad waardoor de veiligheid verhoogt en de kans op conflicten in het verkeer vermindert.

“De blinde Kim Bols klaagde enkele jaren geleden de situatie nog aan” zegt Ben Bols, fractievoorzitter bij N-VA in Beerse. “Hoewel ze eigenlijk aan brug 6 voorrang had, kwam ze in onveilige situaties terecht door het gebrek aan een aparte voorziening voor fietsers en voetgangers. Door deze investering stijgt de veiligheid voor alle zwakke weggebruikers en dat is essentieel.”

In 2015 werd aan de Merksplasseweg in Beerse ook al een nieuwe brug 5 geplaatst. Die brug was hoger dan verwacht waardoor de zichtbaarheid voor niet ideaal is. Bij brug 6 zou dit volgens de nv Vlaamse Waterweg niet het geval mogen zijn.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio